Στη χώρα μας και τον Ολυμπιακό συνεχίζει την προπονητική του καριέρα ο Όσκαρ Γκαρθία. Ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να καθίσει στον πάγκο στον αγώνα με αντίπαλο τον Πανιώνιο μετά το πρόσφατο πρόβλημα υγείας και την επέμβαση που έκανε, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε φυσικά να μιλήσει για ένα άλλο παιχνίδι, άσχετο με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Την Πέμπτη, παίζουν για το Europa League η Ρεάλ Σοσιεδάδ με τη Σάλτσμπουργκ. Μία ομάδα της πατρίδας του δηλαδή και μια εκ των πρώην του. Το πρώτο παιχνίδι γίνεται στις Ισπανία στις 20:00 ώρα Ελλάδας, με την ιστοσελίδα sn.at να επικοινωνεί μαζί του και να του αποσπά μερικές δηλώσεις σχετικά.

Και τον Γκαρθία να δίνει προβάδισμα σε μία ομάδα εξ αυτών, επιχειρηματολογώντας κιόλας. «Όταν δεν έχει την μπάλα στην κατοχή της η Σοσιεδάδ, συχνά χάνει την επιθετικότητά της και για αυτό πιστεύω πως η Σάλτσμπουργκ, αυτό που πρέπει να κάνει, είναι να πιέσει», ανέφερε ο 44χρονος τεχνικός, που συνέχισε.

«Οι Ισπανοί είναι πολύ καλοί στο ποδόσφαιρο κυριαρχίας και κατοχής της μπάλας, παίρνουν λίγα ρίσκα και παίζουν με μικρές πάσες από πίσω. Αλλά και ο προπονητής (σ.σ. Εουσέμπιο Σακριστάν) είναι σπουδαία αξία».