Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017 - 16:35

Να μείνουμε στην τσίτα

Να μείνουμε στην τσίτα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Το ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς είστε αραχτοί σε κάποια παραλία ή έχετε αμοληθεί στα χωριά σας. Το ξέρω ότι αρκετοί θα έχετε και βαρυστομαχιά από τα κοψίδια που θα έχετε περιποιηθεί, οι μέρες, όμως, απαιτούν εγρήγορση. Σε λίγες μέρες από σήμερα ο Ολυμπιακός θα παίξει την πρώτη παρτίδα της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League απέναντι στη Ριέκα.

Και πριν ανοίξουμε την κουβέντα για το σχήμα το οποίο κερδίζει στις... προβλέψεις ενόψει του αγώνα, ας πούμε δύο πράγματα γενικότερα. Με ανησυχεί, αλήθεια είναι, η φάπα που έφαγε η Ριέκα από την Ντιναμό στο ντέρμπι της Κροατίας. Δεν είναι καλό ο αντίπαλός σου να έχει την πλάτη στον τοίχο. Είναι, για να το πούμε διαφορετικά, πολύ προτιμότερο να είναι στα χάι του. Οπως ήταν η Παρτιζάν όταν λίγες μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχε ρίξει έξι γκολ σε μια αντίπαλό της. Χαλάρωσαν οι Σέρβοι, πήγε ο Θρύλος και τους ξηγήθηκε τρίμπαλο.

Για να μην πάω πολύ πιο πίσω και θυμηθώ ότι πριν το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού στη Βρέμη, η Βέρντερ είχε ρίξει αν δεν κάνω λάθος οχτώ γκολ σε έναν αντίπαλο στο πρωτάθλημα. Για να ξέρουμε τι λέμε... Ο Ολυμπιακός παραμένει το τεράστιο φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους. Μόνο και μόνο το ψάρωμα των άπειρων Κροατών μπορεί και να αποδειχθεί αρκετό.

Παρ’ όλα αυτά ας μην πανηγυρίζουμε που είχε χάλια εικόνα η Ριέκα στο ματς με την Ντιναμό. Ισα-ίσα, λέω πως ο Χάσι θα πρέπει να κρατήσει ψηλά τους τόνους σχετικά με τον αντίπαλο, να αποφύγει να σημαδέψει πράγματα από αυτό το παιχνίδι και να αφοσιωθεί σε όσες αρετές έδειξαν οι Κροάτες στα προηγούμενα παιχνίδια. Τα λέγαμε και πριν τον επαναληπτικό με την Παρτιζάν ότι η χαλαρότητα είναι κακό σημάδι. Και αποδείχτηκε ότι την είχε πατήσει ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του ήταν περισσότερο χαλαροί απ’ όσο έπρεπε, άσχετα αν δεν το πλήρωσαν. Στην τσίτα λοιπόν....

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/08/2017)