Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017 - 22:36

«Το μεγάλο στοίχημα του Ολυμπιακού και των Σπερς»!

«Το μεγάλο στοίχημα του  Ολυμπιακού και των Σπερς»!

Θεόφιλος Τυριντζής 

Στις ΗΠΑ ανέμεναν από αυτό το καλοκαίρι να πάρουν οι Σπερς τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Το «μεγάλο στοίχημα» του Ολυμπιακού αλλά και του Σαν Αντόνιο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ιστοσελίδα από το Τέξας. Δεν έγινε αυτό, με τη φροντ λάιν των «σπιρουνιών» να έχει τον Λαμάρκους Όλντριτζ, τον Τζόφρεϊ Λοβέρν και τον Πάου Γκασόλ, ωστόσο θεωρούν δεδομένο πως αυτή η κίνηση θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι.

Ετοίμασαν μάλιστα και scouting report (με ανάλογα βίντεο) όπου παρουσιάζουν τον Σέρβο σέντερ, κάνοντας ειδική μνεία στις κινήσεις του στην επίθεση, στην έφεση στο ριμπάουντ αλλά και στην μεγάλη πρόοδό του στην άμυνα. Μία πρόοδο την οποία πιστώνουν στον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Φυσικά, όπως συνηθίζουν στην Αμερική, δεν καταγράφουν μόνο τα θετικά, αλλά και τις… αδυναμίες. Τονίζουν λοιπόν πως «ο Μιλουτίνοφ είναι πάρα πολύ ικανός παίκτης σε πολλές πτυχές του παιχνιδιού, ωστόσο έχει και τις αδυναμίες του» σημειώνοντας βέβαια και το νεαρό της ηλικίας του. Στέκονται λοιπόν στο όχι και τόσο αποδοτικό μακρινό σουτ του, παρά το 70% στις βολές που έχει και την καλή τεχνική του, τονίζοντας ότι θα πρέπει να το βελτιώσει, ενώ μία δεύτερη αδυναμία του, εντοπίζουν στην ταχύτητά του όταν καλείται να βγει στην περιφέρεια να μαρκάρει.    

«Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει οι Σπερς να χρησιμοποιήσουν ανάλογη τακτική (σ.σ. στην ταχύτητά του) αλλά ευτυχώς γι αυτούς έχουν δείξει ότι είναι πολλοί καλοί σε αυτό»!

Κλείνουν λοιπόν την ανάλυσή τους, λέγοντας πως ακόμη μία σεζόν στον Ολυμπιακό και την Ευρώπη θα του κάνει μόνο καλό και θα τον «μεγαλώσει» ως παίκτη. «Ο Γκασόλ μεγάλωσε ηλικιακά, αλλά μπορούν να τον φέρουν το επόμενο καλοκαίρι οι Σπερς ώστε να μεγαλώσει υπό την κηδεμονία του έμπειρου Γκασόλ και να μάθει δίπλα του, πριν γίνει ο επόμενος σέντερ των Σπερς»!

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/08/2017)