Η Εθνική πέτυχε τον στόχο της που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, πριν ακόμα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο, οι οποίες τελειώνουν με το παιχνίδι της Δευτέρας (19/06) κόντρα στη Γαλλία.

Για αυτό το παιχνίδι, η παίκτρια της Εθνικής αλλά και του Ολυμπιακού, Αφροδίτη Κοσμά, τόνισε ότι εκείνη και οι συμπαίκτριές της, θα κοιτάξουν στα «μάτια» τη Γαλλία.

«Κάναμε το καθήκον μας, πήραμε μια σημαντική διαφορά με τη Σερβία με +9 πόντους και παρόλο που χάσαμε από τη Σλοβενία, προκριθήκαμε και είμαστε χαρούμενες. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη… Τώρα έχουμε αύριο τον αγώνα με τη Γαλλία και πάμε για νίκη, όπως κάναμε απέναντι στη Σερβία. Θα κοιτάξουμε στα μάτια την αντίπαλο μας και από εκεί και πέρα αν κερδίσουμε, μπορούμε και την πρώτη θέση. Γιατί λοιπόν να μην το κυνηγήσουμε… Μετά το τέλος της αυριανής ημέρας θα δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας στα νοκ άουτ και φυσικά πάμε για την πρόκριση και στην οκτάδα.

Το σύστημα θα έλεγα ότι μας ευνοεί. Αν κερδίσει η Σερβία τη Σλοβενία και χάσουμε εμείς θα βγούμε δεύτερες στον όμιλο και θα έχουμε καλύτερο αντίπαλο. Βέβαια δεν το κοιτάμε αυτό, γιατί στο παρελθόν όποια ομάδα έχει διαλέξει αντίπαλο την έχει πατήσει. Εμείς θα φροντίσουμε να τα δώσουμε όλα στο νοκ άουτ παιχνίδι  και να προκριθούμε έτσι στην οκτάδα του Ευρωμπάσκετ».