Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 - 18:38

Τα γλέντια άρχισαν από νωρίς

Τα γλέντια άρχισαν από νωρίς

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Σας τα έλεγα μέρες τώρα ότι για να μπορέσουν οι φυσικοί ηγέτες του Ολυμπιακού, ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να οδηγήσουν τον Θρύλο σε ένα ακόμα Final 4, θα πρέπει οι… διπλανοί τους να ξεπεταχτούν. Να κάνουν, δηλαδή, αυτό που έκαναν ο Μιλουτίνοφ με τον Μάντζαρη, αλλά και τον Γκριν στο πρώτο παιχνίδι με την Εφές. Ο Μάντζαρης ήταν κομπιούτερ αλλά και εκτελεστής όταν χρειάστηκε, ο Σέρβος ήταν πραγματικό σκιάχτρο κάτω από το καλάθι. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου έδειξε από νωρίς όχι μόνο ποιος είναι το αφεντικό στη σειρά με την Εφές, αλλά και ότι είναι από όλες τις απόψεις έτοιμος να κάνει τη δουλειά, να υπερασπιστεί την έδρα του και να φύγει για την Κωνσταντινούπολη.

Oπως δεν θα χανόταν ο κόσμος αν γινόταν καμία γκέλα στο πρώτο ματς, έτσι θα πρέπει όλοι να έχουν στον νου τους ότι παρά τη νίκη, για να γίνει το 1-0 2-0 σήμερα, θα πρέπει το μυαλό να μείνει στη θέση του. Είναι σίγουρο ότι οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να αλλάξουν κάτι, να χαλάσουν το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού, είναι βέβαιο, όμως, ότι ο Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του είναι ικανοί να δώσουν απαντήσεις σε οποιαδήποτε τρικ επιχειρήσει ο Περάσοβιτς. Αρκεί να έχει ο Ολυμπιακός την ίδια διάθεση να παίξει άμυνα, την ίδια δίψα να πάρει το ματς, να έχει με άλλα λόγια την ίδια γυαλάδα στο μάτι που τον καθοδήγησε στο πρώτο ματς με την Εφές. Καλό θα είναι να τα φέρνουμε στον νου αυτά τα παιχνίδια, αυτές τις σχεδόν διαδικαστικές νίκες που κάνει ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά.

Εκεί που οι άλλοι χάνουν τα αυγά και τα πασχάλια, ο Θρύλος κάνει επίδειξη δύναμης. Και ανοίγει δρόμο για τη συμμετοχή του σε ένα ακόμα Final 4. Να τα έχουμε στον νου αυτά τα ματς, αυτές τις επιτυχίες που τις θεωρούμε αυτονόητες. Ειδικά κάθε φορά που μας έρχεται να το ρίξουμε στην γκρίνια ή βαριόμαστε να πάμε στο γήπεδο…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 21/04/2017)