Ο αρχικός στόχος της Εθνικής ομάδας Μπάσκετ των Γυναικών, η οποία αγωνίζεται στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας, ήταν η πρόκριση στις «12» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Μετά το ρεπό της Κυριακής (18/06), οι διεθνείς ρίχνονται και πάλι στη μάχη των αγώνων αντιμετωπίζοντας την Δευτέρα (19/06, 21:30) την Γαλλία.

Για την μέχρι τώρα πορεία της «γαλανόλευκης» αλλά και για το τι μπορεί να κάνει στη συνέχεια στη διοργάνωση, μίλησε η έμπειρη παίκτρια της Εθνικής, αλλά και του Θρύλου, Κατερίνα Σωτηρίου.

«Η  πρόκριση σίγουρα μας δίνει μια ανακούφιση, θέλαμε να περάσουμε και το αξίζουμε πραγματικά. Με τη νίκη μας επί της Σερβίας και παρά την κακή εμφάνιση απέναντι στη Σλοβενία θεωρώ ότι δεν μας άξιζε να μέναμε εκτός και να μην συνεχίζαμε.  Η πρόκριση μας δίνει λιγότερο άγχος και περισσότερη αυτοπεποίθηση και ενέργεια να  διορθώσουμε τα λάθη των δύο παιχνιδιών και να μπούμε ελεύθερα και πολύ δυνατά για τη νίκη-θαύμα με τη Γαλλία. Κάθε ομάδα έχει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά της.  Έχουμε δουλέψει πολύ στο δικό μας κομμάτι και στην ομοιογένεια σαν ομάδα. Πρόθεσή μας είναι να στοχεύσουμε εκεί που θέλουμε εμείς και όχι εκεί που θέλουν αυτές. Πρέπει να καταθέσουμε ψυχή και σώμα. Η αντίπαλός μας διαθέτει ψηλά κορμιά και δεν είναι εύκολο όπως κανένα παιχνίδι. Για μας είναι τελικός».