ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Αφού έχασε την πρώτη άμυνα, πήρε το ριμπάουντ και κρατούσε την μπάλα… αφηρημένος. Του την πήραν μέσα από τα χέρια και δέχτηκε το καλάθι μέσα στο πρόσωπό του. Εκεί που λες, «έλα, ρε Πάτρικ» αγανακτισμένος, επιτέλους βγαίνει στην επιφάνεια το νεύρο και ο εγωισμός αυτού του ανθρώπου. Σπριντ στην άμυνα για μία χαμένη μπάλα και βουτιά. Αμυνες, ριμπάουντ, ξανά βουτιά, δύο ωραίες συνεργασίες με Σπανούλη και Μάντζαρη που τελείωσε ιδανικά (3/4 δίποντα), τσαμπουκάς με τον Τόντιτς με άγριο βλέμμα έχοντας καθαρίσει τη φάση λίγο πιο πριν. Ο Γιανγκ έχει ένα καλό… φεγγάρι. Είναι θετικός στα τελευταία παιχνίδια (σε πλήρη αντιδιαστολή με τον Μπιρτς που έχει «πέσει») και τουλάχιστον δεν κάνει το βήμα.. .πίσω όπως συνήθιζε!

Το να αναφέρουμε πόσο χρειάζεται ο Ολυμπιακός (και) τον Γιανγκ, τώρα που μπήκαμε στην τελική ευθεία, είναι κάτι το… αυτονόητο. Πόσω μάλλον όταν μετράμε αντίστροφα για την Εφές που διαθέτει γεμάτη και αθλητική φροντ λάιν.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είχε ένα μεγάλο κέρδος χτες στην Πάτρα. Τον Γιανγκ. Ενα ακόμα; Με εξαίρεση το 2ο δεκάλεπτο και πολύ περισσότερο στο 4ο, όταν η διαφορά είχε ανέβει και θα μπορούσαν να κάνουν συντήρηση, αυτοί συνέχισαν να παίζουν στα κόκκινα. Και πώς να μην έπαιζαν όταν στο παρκέ βρισκόταν ο Παπαπέτρου, που καλύπτει το κενό του Λοτζέσκι και επέστρεψε στη φυσική του θέση. Ο Αγραβάνης, που θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και κάνει ένα σωρό δουλειές. Ο Γκριν, που επέστρεψε από τραυματισμό και θέλει να μπει στα συστήματα ξανά. Ο Ουότερς, που η αλήθεια είναι πως έχει πέσει κι αυτός τον τελευταίο καιρό και θέλει να ανέβει. Το ρολόι έμεινε ανενεργό, δεν χρησιμοποιήθηκε και το ροτέισον δούλεψε με βάση τα σχήματα και τα «πρέπει» για την Εφές. Ο χρόνος μοιράστηκε ιδανικά ώστε άπαντες να έχουν βασικό ρόλο στο μισό του αγώνα για να δουλέψουν μέσα από αυτόν για την Εφές, παίζοντας στα κόκκινα ακόμα και στο +21, καθώς έχουν ανάγκη από χρόνο οι περισσότεροι. Από πρωτοβουλίες και αρμοδιότητες. Γιατί στους «τελικούς» με την Εφές θα χρειαστούν άπαντες. Και θα χρειαστούν με αυτοθυσία και έξτρα πάθος. Ετοιμοι για βουτιές, όπως έκανε χτες ο Γιανγκ, για κάθε μπάλα, για κάθε κατοχή.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 11/04/2017)