Όπως ήταν αναμενόμενο σχεδόν όλοι οι οδηγοί επέλεξαν στρατηγική μιας αλλαγής ελαστικών: Πάρα πολύ μαλακή/μαλακή γόμα στο Ιταλικό GrandPrix. Νικητής ήταν ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton που πήρε προβάδισμα στη βαθμολογία με διαφορά 3 βαθμών.

Ο οδηγός της RedBull, DanielRicciardo, που εκκινούσε από τη 16η θέση λόγω ποινών ακολούθησε εναλλακτική στρατηγική. Ξεκίνησε με τη μαλακή γόμα και μετά έβαλε την πάρα πολύ μαλακή στο τελευταίο μέρος του αγώνα. Ο Αυστραλός πέτυχε και τον ταχύτερο γύρο αγώνα που ήταν κατά 2 δευτερόλεπτα πιο σύντομος από τον αντίστοιχο περσινό που είχε επιτευχθεί με ίδια γόμα ελαστικών. Σε συνέχεια της καταρρακτώδους βροχής το Σάββατο ο καιρός την Κυριακή ήταν στεγνός με θερμοκρασία περιβάλλοντος στους 28 βαθμούς Κελσίου και θερμοκρασία οδοστρώματος στους 37 βαθμούς Κελσίου.

 

ΜΑΡΙΟ ΙΣΟΛΑ–ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

“Μετά από ένα απρόβλεπτο ξεκίνημα στο τριήμερο, ο αγώνας εξελίχθηκε ακριβώς όπως τον περιμέναμε, καθώς σχεδόν όλοι οι οδηγοί ακολούθησαν στρατηγική μιας αλλαγής ελαστικών. ΟDanielRicciardoέκανε άριστη χρήση μιας εναλλακτικής στρατηγικής και κέρδισε 12 θέσεις. Ο ταχύτερος γύρος που σημείωσε δεικνύει πόσο ταχύτερο είναι το φετινό σύνολο μονοθεσίου/ελαστικών παρά το γεγονός ότι η Μόντσα αποτελείται κυρίως από ευθείες».

 

ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑ ΓΟΜΑ

 

-

Hamilton

1m 23.488s

Ricciardo

1m 23.361s

-

Bottas
1m 23.722s

Verstappen

1m 24.351s

-

Vettel
1m 23.897s

Hamilton
1m 24.770s

 

 

 

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

ΓΟΜΑ

ΟΔΗΓΟΣ

ΓΥΡΟΙ

MEΣΗ

-

-

ΜΑΛΑΚΗ

Hulkenberg

43

ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΗ

Bottas-Vandoorne

33

 

 

ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Ο LewisHamilton κέρδισε τον αγώνα ακολουθώντας στρατηγική μια αλλαγής ελαστικών. Εκκίνησε με την πολύ μαλακή γόμα και έβαλε τη μαλακή στον 32ο γύρο, κάτι αναμενόμενο. Ο έτερος οδηγός της Mercedes, ValtteriBottasακολούθησε πανομοιότυπη στρατηγική, σταμάτησε 1 γύρο μετά το Hamilton και είδε τη καρό σημαία 5 δευτερόλεπτα μετά το νικητή. Αμφότεροι ακολούθησαν τη στρατηγική που είχαμε ξεκάθαρα επιλέξει ως νικητήρια πριν τον αγώνα.

Από το δελτίο Τύπου