Ο οδηγός της Mercedes Lewis Hamilton κέρδισε το Ισπανικό Grand Prix μετά από μια αμφίρροπη μάχη με τον οδηγό της Ferrari, Sebastian Vettel. Η μεταξύ τους μονομαχία ήταν τόσο έντονη που οι δυο τους ακούμπησαν μετά το τελευταίο πιτ στοπ. Αμφότεροι σταμάτησαν δυο φορές μετά την εκκίνηση που έγινε με τη μαλακή γόμα. Όμως ο Hamilton χρησιμοποίησε στο μεσαίο μέρος του αγώνα τη μέση γόμα και τερμάτισε με τη μαλακή γόμα, ενώ ο Vettelσυνέχισε στο μεσαίο μέρος του αγώνα με τη μαλακή γόμα και έβαλε τη μέση στο τελευταίο μέρος.

Πάλεψαν σκληρά και οι δυο τόσο στην πίστα όσο και στα πιτ με τις διαφορετικές στρατηγικές και τελικά τερμάτισαν τον αγώνα όπως εκκίνησαν. Οι συνθήκες παρέμειναν ζεστές και χωρίς υγρασία με τη θερμοκρασία οδοστρώματος να φτάνει τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Μόνο τρεις οδηγοί εκκίνησαν τον αγώνα με τη μέση γόμα. Ο οδηγός της ToroRosso, DaniilKvyatακολούθησε στρατηγική, μέση/μαλακή/μαλακή γόμα και τερμάτισε στους βαθμούς παρότι εκκίνησε από την τελευταία σειρά. ΟPascalWehrlein πήρε βαθμούς για λογαριασμό της Sauber, τερματίζοντας 8ος(με ποινή 5 sec) πραγματοποιώντας μια αλλαγή και χρησιμοποιώντας σχεδόν για την ίδια απόσταση τη μαλακή και τη μέση γόμα.

 

MARIO ISOLA – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣΑΓΩΝΩΝΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

“Ο Hamilton πήρε τη νίκη χάρη στη μειωμένη πτώση λόγω θερμικής καταπόνησης και τη δυνατή συμπεριφορά της μεσαίας γόμας που χρησιμοποίησε στο δεύτερο μέρος αγώνα.

Την ίδια στρατηγική ακολούθησε και ο ΝτάνιελΡικιάρντο που τερμάτισε 3ος. Η θερμική πτώση απόδοσης και η φθορά κρατήθηκαν χαμηλά παρά τις υψηλές θερμοκρασίες οδοστρώματος. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στον ταχύτερο γύρο που πέτυχε ο Hamiltonμόλις δυο γύρους πριν το τέλος. Ο χρόνος αυτός είναι 3.4 ταχύτερος από τον αντίστοιχο περσινό.

 

   

ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑ ΓΟΜΑ

 

-

Vettel
1m 23.674s

Hamilton
1m 23.593s

-

Bottas
1m 24.696s

Ricciardo

1m 23.686s

-

Hamilton
1m 25.286s

Alonso
1m 23.894s

 

 

 

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑ ΓΟΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

ΓΟΜΑ

ΟΔΗΓΟΣ

ΓΥΡΟΙ

MEΣΗ

Ericsson, Hulkenberg, Wehrlein

32

ΜΑΛΑΚΗ

Wehrlein

33

 

 

ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Ο LewisHamiltonκέρδισε στον αγώνα ακολουθώντας στρατηγική δυο πιτ στοπ: Εκκίνησε με τη μαλακή γόμα, έβαλε τη μέση γόμα στον 22ο γύρο και έβαλε εκ νέου τη μαλακή στον 37ο γύρο. Αυτό ήταν ένα πιθανό αλλά όχι το θεωρητικά ταχύτερο σενάριο που ήταν αυτό των 3 αλλαγών. Αυτό ακολούθησε ο τοπικός ήρωας FernandoAlonso τερματίζοντας στην 12η θέση.

Από το δελτίο Τύπου