ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έφτασε στο σημείο μηδέν λόγω της παρασκηνιακής και αδυσώπητης μάχης των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ με φόντο τη διαιτησία. Για αυτό συμμάχησαν για να πάρουν την ΕΠΟ και όταν προέκυψε σύγκρουση συμφερόντων, είδαμε τα αποτελέσματα. Αρχικά η διαιτησία ευνοούσε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, βάζοντας απίστευτα μπλόκα στον Ολυμπιακό, μετά ξέσπασε ο μεταξύ τους πόλεμος, καθώς ο ένας μουρμούριζε για την εύνοια του άλλου, η καχυποψία ανέβηκε στο κατακόρυφο, μέχρι που η κατάσταση ξέφυγε εντελώς, κάτι που ήταν αναμενόμενο, αν θυμηθούμε και τι έγινε στον περσινό τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό, όπου η ΑΕΚ τα είχε με τον Καλφόγλου και ο ΠΑΟΚ με τον Κομίνη…

Η κόντρα ΠΑΟΚ, ΑΕΚ έχει παρονομαστή τη διαιτησία. Όμως, για την Κυβέρνηση και τον Βασιλειάδη προέχουν τα μέτρα, δηλαδή οι ποινές, για τις δηλώσεις παραγόντων, λες και ο Σαββίδης μπήκε με το όπλο στο γήπεδο για να κάνει δηλώσεις.

Ουσιαστικά μας δείχνουν ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Η ΕΠΟ, δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό, δεν πρόκειται να πάρει μέτρα για τη διαιτησία, επειδή η κατάσταση βολεύει και παράλληλα είναι θέμα ισορροπιών. Η FIFA κατάλαβε πολύ αργά το πρόβλημα, επέβαλε στον αποτυχημένο Περέιρα δεύτερο ξένο αρχιδιαιτητή, τον Ισπανό Μαρίν, ζήτησε και τρίτο που ακόμη τον ψάχνουν (χα,χα,χα!) αλλά μέχρι εκεί…

Ετσι, οι ρέφερι και οι βοηθοί που έκαναν εξόφθαλμα λάθη, θα παραμείνουν στον πίνακα για να συνεχίσουν τα ίδια και τα ίδια. Ακόμη πιο περίεργο είναι ότι προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα πάνε καλά, τη στιγμή που για μια φάση στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ τινάχθηκε στον αέρα όχι μόνο ένα ματς αλλά ολόκληρο πρωτάθλημα. Αρα, εφόσον δεν παρθούν μέτρα, ξεκάθαρα κάποιοι πρέπει να πάνε σπίτια τους, θα… θεραπευτεί το δέντρο και όχι το δάσος, άρα το δέντρο πάλι θα αρρωστήσει.

Το χειρότερο είναι ότι μέχρι και ο Βασιλειάδης το δέντρο βλέπει. «Τα λάθη τις περισσότερες φορές ήταν ισορροπημένα και όχι προς μια κατεύθυνση», δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού για τη διαιτησία τη στιγμή που δεν υπάρχει ομάδα της Superleague που να μην έχει παράπονα από τα… χειρουργεία που έγιναν. Και οι ομάδες φωνάζουν, επειδή δεν υπήρχε το 50-50, κάτι που ο Υφυπουργός φαίνεται πως δεν καταλαβαίνει και κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι δείχνει ανοχή σε ένα σύστημα που αποτελεί την… πληγή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Η κρίση του σήμερα είναι το αστείο του αύριο», έγραψε ο Βρετανός συγγραφέας, Χέρμπερτ-Τζορτζ Γουέλς και στην περίπτωση του ελληνικού ποδοσφαίρου θα δικαιωθεί, επειδή και την επόμενη φορά τα ίδια θα λέμε, αφού ουσιαστικά δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Αν οι διαιτησίες είναι καλές, αν υπάρχει 50-50, ουδείς παράγοντας θα φωνάζει….