Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 - 22:16

Τους εκθέτουν οι «εκλεκτοί» τους

Τους εκθέτουν οι «εκλεκτοί» τους

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι διαιτητές που υποτίθεται ότι θα στηρίζονταν για να βγάλουν τη σεζόν, είναι αυτοί που τους οδηγούν σε αδιέξοδο! Μια ματιά να ρίξει κάποιος στο ποιοι, σύμφωνα με πληροφορίες, τιμωρήθηκαν για λάθη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα πως απέτυχαν και δεν το ξέρουν.

Το αρνητικό πρόσημο μπαίνει στην ΚΕΔ των Περέιρα, Τριτσώνη, Κουκουλάκη, όμως η ανησυχία μεγαλώνει δεδομένου πως το 1/3, σύνολο επτά, του πίνακα των διαιτητών της Superleague έχουν παραπεμφθεί, ενώ το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμη στην αρχή. Μήπως δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα; Οσο θα αυξάνεται το ανταγωνισμός, το ίδιο ισχύει και για την πίεση στους ρέφερι. Και πού να έρθουν τα ντέρμπι…

Μόνο για την 3η αγωνιστική τιμωρήθηκαν οι Καλογερόπουλος (για τον μη καταλογισμό πέναλτι και μη αποβολή του Λισγάρα στο παιχνίδι με την Ξάνθη), Παπαδόπουλος (για το παιχνίδι Κέρκυρα-Παναθηναϊκός) και Μπλάνας (για το ματς Αστέρας Τρίπολης-Λαμία). Είχαν προηγηθεί την 2η Αγωνιστική ο Αρετόπουλος (ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ) και την πρώτη οι Σιδηρόπουλος (Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα), Παπαπέτρου (Πλατανιάς-Παναθηναϊκός) και Τζήλος (ΑΕΚ-Πανιώνιος).

Απολογισμός: Οι τέσσερις (Σιδηρόπουλος, Καλογερόπουλος, Παπαπέτρου, Αρετόπουλος) είναι διεθνείς, ο Παπαδόπουλος προορίζεται για διεθνής, ο Τζήλος πέρσι ήταν στη δεύτερη κατηγορία αλλά τον έβαζαν στην πρώτη, άρα τον υπολόγιζαν και ο Μπλάνας. Θυμίζουμε ότι και πέρσι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης είχαν… καταφέρει να εκθέσουν όλους τους διεθνείς, ενώ οι Παπαδόπουλος και Μπλάνας και πέρσι έπαιρναν ευκαιρίες, όμως έκαναν λάθη.

Παραλογισμός: Ασφαλώς και υπήρξαν διαιτητές που δεν τιμωρήθηκαν τις πρώτες αγωνιστικές! Ο Σπυρόπουλος έβγαλε… λάδι τον Καραντώνη παρότι έδωσε πέναλτι σε χέρι του Φάρκας (Ολυμπιακός-Λάρισα) με υπόδειξη του βοηθού και ο Σαραϊδάρης πριν πάει στον ΠΑΟΚ δεν βαθμολόγησε όπως έπρεπε τον Κατσικογιάννη και την αποβολή-φάντασμα του Μίλιτς και τον μη καταλογισμό πέναλτι στον Οφόε (Λαμία-Ολυμπιακός).

Μόνο αν φύγουν… 

Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η κατάσταση θα βελτιωθεί μόνο αν αλλάξει η φιλοσοφία των ορισμών και ταυτόχρονα φύγουν κάποιοι διαιτητές. Αν δεν παρθούν δραστικές αποφάσεις τα ίδια και χειρότερα θα γίνουν, άρα οι αρμόδιοι, δηλαδή ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ Χέρμπερτ Χούμπελ (UEFA) και ο τοποτηρητής της FIFA, Μπιορν Βασάλο, καλούνται να δείξουν ότι θέλουν το 50-50.

Για να μην υπάρξουν κι άλλα αγωνιστικά μπλόκα στον Ολυμπιακό, η λύση είναι να φύγουν οι Περέιρα, Τριτσώνης, Κουκουλάκης. Για αρχή από τους διαιτητές ας φύγει ο Καλογερόπουλος… 

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/09/2017)