«Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο», ήταν ο τίτλος στο σχόλιο του Σαββάτου και με το θέμα να αφορά στον ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου. Το σενάριο ήταν αυτό ακριβώς που είχα στο μυαλό μου, και ακόμα καλύτερο. Με τον κορυφαίο, κατά την άποψή τους, διαιτητή, με φιλοξενία ευρωπαϊκού επιπέδου ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε το σύστημα που έχει στηθεί για να πολεμήσει την κορυφαία ελληνική ομάδα. Ετσι το είχα γράψει και μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ και κάποιοι ειρωνεύτηκαν, αλλά για δεύτερη φορά με τον πλέον εμφατικό τρόπο ο Ολυμπιακός ξεβρακώνει όλους εκείνους που προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Και το ματς με την ΑΕΚ, και αυτά με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ διεξήχθησαν υπό τις καλύτερες συνθήκες, αυτές που θυμίζουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με τον Τάσο Σιδηρόπουλο ο Ολυμπιακός έβαλε τρία στην ΑΕΚ και τρία στον ΠΑΟ. Και το σενάριο ίδιο ακριβώς. Ο… κορυφαίος διαιτητής να κάνει και στα δύο ματς από ένα χοντρό λάθος εις βάρος του Ολυμπιακού. Με την ΑΕΚ δεν έδωσε την κόκκινη στον Πατίτο και χθες έδωσε ένα πέναλτι-εφεύρεση. Με αυτές τις συνθήκες ο Θρύλος έβαλε τρία στον έναν και τρία στον άλλον. Να εστιάσουμε, όμως, στο χθεσινό ματς γιατί είναι αλήθεια ότι πρόκειται για το σημαντικότερο του πρωταθλήματος. Δεν θυμάμαι τέτοια ισοπεδωτική επικράτηση του Ολυμπιακού από το πρώτο μέρος. Τρία γκολ στο ημίχρονο έχοντας απέναντί τους έντεκα παίκτες που δεν είχαν μπει στο γήπεδο να παίξουν ποδόσφαιρο.

Το γεγονός ότι το σκορ έμεινε εκεί και δεν πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, μπορεί κανείς να το μεταφράσει όπως θέλει. Από τη μία ο Ολυμπιακός ίσως να έχασε μία ευκαιρία να τους… φορτώσει με γκολ, αλλά από την άλλη έβγαλε σβηστός ένα δεύτερο 45λεπτο, αλλάζοντας πάσες και κάνοντας διαχείριση της κούρασης από το ταξίδι στην Αστάνα. Αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερή τους ξεφτίλα. Ο Ολυμπιακός τούς λυπήθηκε και δεν τους έβαλε κι άλλα στο δεύτερο ημίχρονο. Και το χειρότερο φυσικά είναι πως δεν μπορούν να μιλήσουν για τη διαιτησία.

Η τεράστια διαφορά των δύο ομάδων φάνηκε στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το παιχνίδι ο ΠΑΟ. Οταν μπαίνεις στο γήπεδο με μοναδικό πλάνο να κλοτσήσεις και να παίξεις αντιαθλητικά, απλά επιβεβαιώνεις την κατωτερότητά σου. Το χθεσινό, όμως, είναι η μεγάλη επιβεβαίωση πως θα πρέπει κάποιοι να αναθεωρήσουν τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό. Οσο και να προσπαθείς να τα παρουσιάσεις όλα μαύρα, όση προπαγάνδα κι αν κάνεις, ο καθρέπτης είναι ο αγωνιστικός χώρος. Κάπως έτσι ακόμα ένα πρωτάθλημα τελείωσε από τον Νοέμβρη, διότι δεν πιστεύω ότι μπορούν να γυρίσουν αυτήν τη διαφορά.

ΥΓ.: Μακάρι όλα τα ματς του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος να τα σφυρίζει ο Σιδηρόπουλος!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 07/11/2016)