ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΟΛΥ πιο σοβαρή και επώδυνη απ’ ό,τι δείχνει μπορεί να είναι αυτή η τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών για τον Ολυμπιακό.

Διότι πολύ απλά, κατά πάσα πιθανότητα θα υποχρεώσει τους πρωταθλητές να δώσουν κεκλεισμένων των θυρών ένα ή δύο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, αν το πρόγραμμα της νέας σεζόν εξελιχθεί όπως τα τελευταία χρόνια!

Να θυμίσω ότι

-Φέτος (2016-17) στο τρίτο εντός έδρας παιχνίδι του ο Ολυμπιακός έπαιξε με την ΑΕΚ και στο τέταρτο με τον ΠΑΟΚ…

-Πέρσι (2015-16) το τέταρτο εντός έδρας παιχνίδι του το έπαιξε με την ΑΕΚ…

-Πρόπερσι (2014-15), το τέταρτο εντός έδρας παιχνίδι του το έπαιξε με τον Παναθηναϊκό…

-Στη σεζόν 2011-12 το τρίτο εντός έδρας παιχνίδι του το έπαιξε με τον ΠΑΟΚ…

Και προφανώς δεν είναι τυχαίο αυτό το πράγμα, να γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο. Με τους κλειδάριθμους που μπαίνουν, τις απαιτήσεις της Νova για ντέρμπι μέσα στον Οκτώβριο κ.λπ., κ.λπ., βλέπουμε ότι μέσα σε μία εξαετία, στα τέσσερα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός έδωσε τουλάχιστον ένα ντέρμπι στο γήπεδό του κατά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές στις οποίες αγωνίστηκε εντός έδρας. Μόνο το 2012-13 και το 2013-14 δεν είχε ο Ολυμπιακός ντέρμπι στο γήπεδό του στις τέσσερις πρώτες εντός έδρας αγωνιστικές.

Βεβαίως, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βγάλει η κλήρωση ντέρμπι για τον Ολυμπιακό μόνο εκτός έδρας το πρώτο δίμηνο του πρωταθλήματος, ωστόσο οι πιθανότητες είναι ξεκάθαρες. Επιπλέον υπάρχει και το άλλο: τα ματς αυτά, τα κεκλεισμένων των θυρών, θα γίνουν εν μέσω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, στις οποίες λογικά θα μετέχει ο Ολυμπιακός. Και σίγουρα θα γινουν πιο δύσκολα χωρίς τον κόσμο της ομάδας. Κατ’ επέκταση, θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο, με συνέπεια να μπορεί να ζημιωθεί και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της…

 (Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 26/04/2017)