ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά από κάθε κλήρωση είθισται κάποιοι να πανηγυρίζουν και άλλοι να κινδυνολογούν. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι καμία ομάδα δεν αποκλείστηκε ή προκρίθηκε την ημέρα της κλήρωσης. Ο αγωνιστικός χώρος είναι ο καθρέπτης και εκεί κρίνονται τα πάντα. Η Ριέκα θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού για τα πλέι οφ του Champions League. Πριν γράψουμε κάποια πράγματα για την κλήρωση να ξεκαθαρίσουμε πως θεωρητικά ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος απ’ όλες τις ομάδες που ήταν υποψήφιες να βρεθούν στο δρόμο του. Ανώτερος γιατί και εμπειρία έχει και ποιότητα και μεγάλο όνομα στην Ευρώπη. Οφείλει όμως να το αποδείξει στην Ευρώπη.

Σε ορισμένους φαίνεται γελοίο ότι η Ριέκα μόλις τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα. Τη συγκεκριμένη κλήρωση τη θεωρώ και δύσκολη και παγίδα για τον Ολυμπιακό. Πάλι έχει ταξίδι στα Βαλκάνια και πάλι οι συνθήκες είναι περίεργες. Ο Θρύλος θα πάει στην Κροατία σε ένα γήπεδο κλουβί και είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει εχθρικό κλίμα. Μειονέκτημα και σοβαρό για μένα είναι το γεγονός πως το πρώτο ματς θα γίνει στο Καραϊσκάκη σε μία περίοδο μάλιστα που η Αθήνα θα είναι άδεια. Εκτός αυτού, όμως, οι Πειραιώτες έχουν εμφανίσει σοβαρές αδυναμίες στο γήπεδο τους. Μετά τη σεζόν 2014-2015 όταν και είχαν νικήσει Ατλέτικο και Γιουβέντους αδυνατούν να πάρουν αποτέλεσμα.

Πολύ χειρότερο δε είναι το γεγονός πως αδυνατούν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Στο φαληρικό γήπεδο στα δώδεκα τελευταία παιχνίδια δεν σκόραρε η Χάποελ Μπερ Σεβά και η Οσμανλισπόρ! Είναι κλειδί να διατηρηθεί το μηδέν στα μετόπισθεν για να έρθει η πρόκριση στην επόμενη φάση. Επίσης η Ριέκα δεν έχει καμία πίεση και κανένα άγχος. Και οι ίδιοι στις δηλώσεις τους ήταν άνετοι. «Oτι και να γίνει εμείς σε όμιλο θα παίζουμε», έλεγαν οι άνθρωποι της. Μπορεί να ακούγεται κυνικό, αλλά είναι η πραγματικότητα για μία ομάδα που έχει ήδη κάνει την υπέρβαση της. Με τον Ολυμπιακό θα παίξει χωρίς πίεση και άγχος και ό,τι βγει. Αυτό την καθιστά επικίνδυνη.

Καθαρά αγωνιστικά δεν έχει στο ρόστερ της τον ποδοσφαιριστή που σε τρομάζει. Εχει, όμως, ένα σύνολο που είναι σφιχτό και παίζει πειθαρχημένα. Είναι μία σκληρή ομάδα, η οποία βέβαια υστερεί σε εμπειρία σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Και για να το κλείσουμε το θέμα σαφώς και ο Θρύλος έχει το προβάδισμα και τον πρώτο λόγο. Ο κανονικός Ολυμπιακός θα είναι στους ομίλους του Champions League.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/08/2017)