Ούτε ο Χάσι το έκρυψε, ούτε και η διοίκηση πως ο κύριος λόγος που επιλέχθηκε για τη τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ήταν η εμπειρία του στα προκριματικά. Στα δύο πρώτα ματς απέδειξε ότι το σκεπτικό των διοικούντων τον Θρύλο δεν ήταν κακό. Την ξέρει καλά αυτή την άχαρη διαδικασία και το απέδειξε με τον τρόπο που αντιμετώπισε τα δύο ματς. Εκείνο που επιβεβαίωσε την πείρα του Χάσι ήταν το δεύτερο ματς και η επιμονή του ότι η ομάδα έπρεπε να το αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και να βγάλει από το μυαλό της το 1-3 του πρώτου αγώνα. Ολα όσα είπε ο κόουτς βγήκαν στο χορτάρι και το κατάλαβαν και οι παίκτες. Τέτοιες λεπτομέρειες έχουν τα καλά τους και τα άσχημα τους. Το άσχημο είναι ότι λόγω της χαλαρότητας θα μπορούσαν να είχαν γίνει δράμα τα τελευταία λεπτά.

Το καλό είναι ότι μέσα από τέτοιες καταστάσεις ο προπονητής κερδίζει την απόλυτη εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών του. Αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι πως ότι τους βγαίνει στο γήπεδο. Ο Μπέσνικ Χάσι ξέρει ότι έχει αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο, όμως, σε αυτή την ιστορία οι κληρώσεις του έχουν παίξει… περίεργα παιχνίδια. Τα ματς με ομάδες των Βαλκανίων έχουν ιδιαιτερότητες, αφού ο Ολυμπιακός πηγαίνει σε έδρες με πολύ εχθρικό κλίμα. Από την άλλη, όμως, έχει και το θετικό της η ιστορία. Στον κόουτς δεν είναι άγνωστες ούτε οι ομάδες, ούτε οι συνθήκες που θα συναντήσει.

Στην προετοιμασία ενός ματς είναι ότι καλύτερο. Ηξερε ποια ήταν η Παρτιζάν, ήξερε ποιες ήταν οι ιδιαιτερότητες και έκανε πολύ καλύτερα τη δουλειά του αναλύοντας την. Ηδη ξέρει την Ριέκα πολύ καλά. Και ξέρει λεπτομέρειες από την προσεχή αντίπαλο. Θα την δει στα δύο ντέρμπι που έχει μπροστά της, αλλά δεν είναι ομάδα που δεν του λέει κάτι. Από αυτή την άποψη ο Χάσι είναι τυχερός, διότι του έχουν έρθει δύο ομάδες από τη… γειτονιά μας τις οποίες γνωρίζει καλά. Ηδη η προετοιμασία για τη Ριέκα ξεκίνησε και μάλιστα με τον προπονητή να τους τα… χώνει.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 06/08/2017)