Αυτό το 0-0 με την Κέρκυρα είναι από τα αποτελέσματα που κάθονται στον λαιμό. Δεν το περιμένεις, πηγαίνεις στο γήπεδο για ένα χαλαρό απόγευμα και βρίσκεσαι ξαφνικά να καρδιοχτυπάς και τελικά να χάνεις και δύο βαθμούς. Ειπώθηκαν πολλά γι’ αυτή την ισοπαλία, η οποία ειλικρινά δεν θεωρώ ότι είναι καταστροφική. Αντιθέτως, νομίζω πως αυτό το 0-0 θα ξυπνήσει την ομάδα. Οσοι ζουν τον Ολυμπιακό από κοντά καταλάβαιναν πως μετά το 3-0 επί του ΠΑΟ και την αναβολή της αγωνιστικής έβγαινε μία αύρα σαν να είχαν όλα τελειώσει, σαν είχαν πάρει όλα τον δρόμο τους.

Το γενικότερο κλίμα που επικρατούσε μετά από εκείνο το άνετο 3-0 με τους «πράσινους», πως το πρωτάθλημα τελείωσε, είχε σαφώς περάσει και τις πόρτες του Ρέντη. Με τα όσα είπε ο αξιόμαχος και πάντα φιλότιμος Σεμπά δεν θα συμφωνήσω. Και δεν θα συμφωνήσω, διότι δεν φάνηκε στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές να τα δίνουν όλα για να βάλουν το γκολ που θα έδινε τη νίκη. Και αυτό ήταν αποτέλεσμα του κλίματος που είχε δημιουργηθεί όλες τις προηγούμενες ημέρες. Οι παίκτες έδιναν την αίσθηση πως είχαν στο μυαλό τους ότι «αν δεν μπει τώρα, θα μπει λίγο αργότερα». Και στο τέλος βρέθηκαν να τρέχουν και τελικά να μην προλαβαίνουν.

Κατά τ’ άλλα, και από το ματς με την Κέρκυρα προκύπτει ένα θέμα που θέλει προσοχή. Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα του κόσμου που έχει άρνηση προς το πρόσωπο του Πάουλο Μπέντο. Δεν θα κρίνω αν είναι λάθος ή σωστό, όμως αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι πρέπει να μείνουν στην άκρη οι εγωισμοί. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί αυτήν τη στιγμή είναι να βάλουν τον εγωισμό τους πάνω από το καλό της ομάδας. Ο κόσμος από την πλευρά του θα πρέπει να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι το να ανοίξει αυτήν τη στιγμή θέμα προπονητή μόνο καλό δεν πρόκειται να κάνει.

Από την άλλη πλευρά, και ο Μπέντο πρέπει να αφήσει στην άκρη τυχόν εγωισμούς και να ανοίξει κι άλλο το ρόστερ. Δεν γίνεται να έχει 28-30 ποδοσφαιριστές και να χρησιμοποιεί το πολύ 13-14. Σαφώς και κανείς δεν πρέπει να επεμβαίνει στο έργο του και στις αποφάσεις του, όμως, η «κλειστή» ομάδα που έχει δημιουργήσει είναι σαν να τον έχει βάλει σε περιορισμό στις επιλογές του. Το ίδιο πρέπει να γίνει και από την πλευρά των παικτών που τώρα παίρνουν λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Επιμένω, όμως, ότι είναι λάθος αυτήν τη στιγμή να ανοίξει θέμα προπονητή και θέλει προσοχή. Ο κόσμος σαφώς και έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του στο γήπεδο, είτε είναι θετική είτε είναι αρνητική, όμως ορισμένες φορές οφείλει να είναι προσεκτικός και το καλό της ομάδας να μπαίνει πάνω απ’ όλα!

ΥΓ.: Εμείς κάνουμε ολόκληρη κουβέντα γιατί δεν παίζει ο Τσόρι ή ο Μάριν. Την ενδεκάδα του ΠΑΟ στο ματς με τον Πανιώνιο την έχετε δει; Τι να πουν αυτοί δηλαδή;

ΥΓ.2: Σκούζουν, αλλά να πλησιάσουν την κορυφή δεν αντέχουν…

ΥΓ.3: «Γαργάρα» έκαναν το επιθετικό φάουλ πριν από το γκολ του ΠΑΟ στη Νέα Σμύρνη, όπως «γαργάρα» έκαναν και το καθαρό πέναλτι πάνω στον Καρντόσο!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 28/11/2016)