Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 - 17:58

Ποιον θυμίζει ο Κούτρης στον Ουσίγιος!

Ποιον θυμίζει ο Κούτρης στον Ουσίγιος!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πολύ καλή είναι η πρώτη άποψη του Μάριο Ουσίγιος για τον Κούτρη. Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού είχε ξεχωρίσει από τις πρώτες ημέρες τον νεαρό αριστερό μπακ και η μέχρι τώρα εικόνα του παιδιού από την προετοιμασία μάλλον δικαιώνει εκείνη την αρχική εκτίμηση του Αργεντινού.

-Ο Ουσίγιος χαρακτηριστικά είχε πει ότι ο Κούτρης του θυμίζει τον Αντούνες! Οπου Αντούνες, ο Πορτογάλος διεθνής αριστερός μπακ, τον οποίο ουσιαστικά ο Ουσίγιος είχε ανακαλύψει και είχε πάρει από την Πάσος Φερέιρας στη Μάλαγα με 1-1,5 εκατ. ευρώ και τελικά το παιδί «έπιασε» τόσο πολύ στην Πριμέρα, που έκανε μεταγραφή στην Ντιναμό Κιέβου, με πέντε φορές περισσότερα λεφτά κι έφτασε να παίξει και 11 φορές στην Εθνική Πορτογαλίας.

-Ο δε Ουσίγιος έχει ένα δίκιο, υπό την έννοια ότι ο Κούτρης έχει ίδια κοψιά με τον Αντούνες! Εχουν ακριβώς το ίδιο ύψος (1,75μ.), αλλά και παρόμοιο στιλ, ειδικά στον τρόπο που φεύγουν μπροστά με την μπάλα. Είναι και οι δύο μπακ που αρέσκονται να κάνουν κούρσες από τα αριστερά και βγάζουν μία αποφασιστικότητα στο παιχνίδι τους.

-Οσο τον έχουμε δει μέχρι τώρα τον Κούτρη, βλέπουμε ένα παιδί που πραγματικά κάνει μία σοβαρη προσπάθεια, έχει αμυντική βελτίωση και δίνει την αίσθηση ότι όταν πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού, θα βγάλει και τις καλές επιθέσεις, όπως τον είχαμε συνηθίσει στον ΠΑΣ.

-Αλλά σίγουρα ακόμη είναι νωρίς για να τον κρίνουμε. Αλλωστε, κι ο Ουσίγιος το πρώτο πράγμα που είπε μετά τα περί Αντούνες, είναι ακριβώς αυτό: ότι θέλει να τον δει και στη συνέχεια της προετοιμασίας.

 (Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 29/06/2017)