Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές, οι οποίες μπορούν να καθορίσουν αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός στο χθεσινό παιχνίδι με την Μπεσίκτας έπαιξε έξυπνα και ακολούθησε μία πολύ σωστή τακτική. Ηξερε τις δυνάμεις του, όπως ήξερε και ποια ομάδα είχε απέναντί του. Την Μπεσίκτας ο Ολυμπιακός τη σεβάστηκε, αλλά δεν την υπερεκτίμησε. Επαιξε στα ίσα και ακολουθώντας ένα πολύ σωστό πλάνο, το οποίο στον αγωνιστικό χώρο έβγαινε. Οι Τούρκοι μπορεί να είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά μέχρι εκεί. Δεν απειλούσαν την ομάδα και δεν σε τρόμαζαν. Ο Θρύλος βρήκε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο και το παιχνίδι το ήλεγχε, το είχε φέρει στα μέτρα του. Είχε αφήσει την κατοχή στους Τούρκους, οι οποίοι περισσότερο ήταν φλύαροι.

Και εκεί που όλα έδειχναν ιδανικά, ήρθε ένα τραγικό λάθος από τον Λεάλι, το οποίο… κρέμασε τον Ολυμπιακό και έδωσε ένα ανέλπιστο γκολ στην Μπεσίκτας, η οποία έδειχνε ανήμπορη να το βρει μόνη της και να δημιουργήσει ευκαιρίες έστω κι αν είχε μέτρα στο γήπεδο. Ο Ιταλός έκανε ένα τραγικό λάθος και δυστυχώς οι Τούρκοι έφυγαν με την ισοπαλία από τον Πειραιά. Εχουν πράγματι καλή ομάδα, αλλά η πραγματικότητα είναι πως πρόκειται για υπερεκτιμημένο σύνολο.

Από κει και πέρα ο Εστέμπαν Καμπιάσο απέδειξε και πάλι πως δεν μετράει η ηλικία στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορούσε να έχει ξεχάσει το ποδόσφαιρο ξαφνικά ο Αργεντινός και χθες ήταν απολαυστικός. Πραγματικός στρατηγός ο «Κούτσου» μέσα στο γήπεδο. Καθοδηγούσε τους συμπαίκτες του και έκανε ένα τέλειο παιχνίδι, γνωρίζοντας μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Ενας άνθρωπος που πραγματικά απέδειξε ότι κακώς είχε απενεργοποιηθεί τόσο καιρό από τον Μπέντο. Τα όσα έκανε χθες ο Αργεντινός αποτελούν παράδειγμα και για τα νέα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα. Στα 37 του θα μπορούσε να έχει κρεμάσει τα παπούτσια του, αλλά αυτός μπήκε χθες σε ένα παιχνίδι που «έκαιγε» και κατέθεσε την ψυχή του.

Οσον αφορά στην πρόκριση, η αλήθεια είναι πως με το χθεσινό 1-1 η Μπεσίκτας είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο να περάσει στα προημιτελικά του θεσμού. Οι Τούρκοι έχουν σαφέστατο προβάδισμα με το εκτός έδρας γκολ. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, ο Ολυμπιακός θα πάει να παίξει σε μία τρομερά εχθρική έδρα και όλα είναι υπέρ τους. Από την άλλη, όμως, θα μου επιτρέψετε να ελπίζω και να πιστεύω στο θαύμα. Εστω κι αν όλα είναι εναντίον του, ο Θρύλος μπορεί να πάει στην Πόλη και να γυρίσει με την πρόκριση. Αρκεί να το πιστέψουν όλοι.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/03/2017)