Θα γίνει ή δεν θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου στον Βόλο;

Αντιλαμβάνομαι αυτό που σκεφθήκατε και απαντώ:

«Και στα δικά μου»! 

Γίνει-δεν γίνει, δεν μου καίγεται καρφάκι. Φρονώ ότι το αυτό συμβαίνει και με σας, αλλά αυτά που συμβαίνουν γύρω από το συγκεκριμένο… project (αγαπημένη λέξη του νιάου) θα είναι δημοσιογραφική αστοχία για τη στήλη να μην κάνει τη δική της παρέμβαση.

Τι έχουμε λοιπόν αυτήν τη στιγμή; Εχουμε μια δράκα ανίκανων, άσχετων, εθελόδουλων και κομπλεξικών παραγόντων του ποδοσφαίρου, οι οποίοι άγονται και φέρονται από τις επιθυμίες και τα βίτσια ενός αλλοδαπής προελεύσεως «σατραπίσκου», του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι, σε συνεργασία με τον σκιώδη «διοικητή» της Αεκ Μελισσανίδη.

Οι συγκεκριμένοι ανίκανοι είναι δοτοί στη διοίκηση της ΕΠΟ και απολαμβάνουν πλουσιοπάροχες αμοιβές, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ή έστω για τον σκοπό που διορίστηκαν, δηλαδή να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις με την πολιτεία και να οδηγήσουν την Ομοσπονδία σε εκλογές.

Ενα πράγμα προσπάθησαν να φέρουν εις πέρας, ένα γεγονός ρουτίνας για τις παλαιές διοικήσεις της ΕΠΟ, τον τελικό Κυπέλλου. Το μόνο που κατάφεραν όμως τελικά, ήταν να δημιουργήσουν μία τραγική κατάσταση, ένα ζοφερό, κωμικοτραγικό γεγονός, το οποίο έχει συγκεντρώσει ήδη τα χειρότερα σχόλια που έχει ποτέ προκαλέσει απόφαση διοίκησης της ΕΠΟ!

Οι δοτοί της ΕΠΟ στις 23 Μαρτίου αποφάσισαν να συγκροτήσουν μία επιτροπή για να εξετάσει, δήθεν, όλα τα «υποψήφια» για τη διεξαγωγή του τελικού γήπεδα, ανά την Επικράτεια. Τα προς εξέταση ήταν το Παγκρήτιο, το Καυτανζόγλειο, το Παμπελοποννησιακό, το «AEL FC ARENA» της Λάρισας και το ΟΑΚΑ.

ΜΠΕΟΣ, ΣΑΜΠΙΝΤΙ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ… ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ!

Την ώρα που -εννοείται- η Επιτροπή θα ξεκινούσε το έργο της αξιολόγησης των γηπέδων, υπήρξε επικοινωνία-συνεννόηση μεταξύ των Μελισσανίδη και Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς, κατά την οποία αποφασίστηκε και έγινε δεκτή η εισήγηση του… Μπέου, να γίνει στο Πανθεσσαλικό, το οποίο δεν υπήρχε ανάμεσα στα πέντε υποψήφια, διότι, απλά, ήταν το χειρότερο, το πιο ακατάλληλο και το πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ από όλα τα γήπεδα της χώρας!

Αφότου όμως ο Σαμπίντι άκουσε τον Μπέο και συμφώνησε και ο Μελισσανίδης, η απόφαση είχε πλέον παρθεί. Οι δοτοί της ΕΠΟ απλά υπάκουσαν πειθήνια και η… Επιτροπή πάνω που πήγε να… ξεκινήσει, ανέκρουσε πρύμναν. Υστερα, ανέλαβαν δράση τα ΑΡΔοΜέσα, που ανέλυαν τα… τρωτά των άλλων γηπέδων. Το Παγκρήτιο απορρίφθηκε -μας είπαν- ως… ακατάλληλο!!! Το Καυτανζόγλειο είναι στη… Θεσσαλονίκη, ενώ το ΟΑΚΑ είναι… στην Αθήνα. Το λαρισινό είναι στην περιοχή… Κούγια και το Παμπελοποννησιακό, δεν θυμάμαι ως τι είχε… κατηγορηθεί, νομίζω ως ακατάλληλο και αυτό.

Ετσι, προκρίθηκε το πιο… «κατάλληλο», το γήπεδο Μπέου, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί εδώ και καμιά εικοσαριά χρόνια!

ΑΒΟΥΛΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΜΠΕΟΥ!

Ετσι πάρθηκε η απόφαση για το γήπεδο του τελικού, η οποία απόφαση αποδείχθηκε ιδιαίτερα… ανθεκτική, αφού στη συνέχεια τόσο η αστυνομία όσο και η Περιφέρεια και άλλοι θεσμικοί φορείς ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΑΔΕΙΑ διεξαγωγής του τελικού, λόγω των ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΝ σε έκταση και… ποιότητα ελλείψεων και παραλείψεων που υπήρχαν στο στάδιο.

Και αυτές οι ουσιαστικές απαγορεύσεις, όμως, αναγκάστηκαν να… υποχωρήσουν μπροστά στην ακατάβλητη θέληση του Μπέου, ο οποίος πάντα έβρισκε τον τρόπο, απευθυνόμενος, παρακαλώντας, προκαλώντας, απειλώντας ή βρίζοντας διαφόρους -ανάλογα της ιδιότητάς τους- να στηρίξει τη διεξαγωγή.

Μέσα απ’ αυτή την ομιχλώδη, σκοτεινή και εγκυμονούσα ΤΡΟΜΕΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ κατάσταση, αναδείχτηκε η θλιβερή φιγούρα του υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος, νωθρός, άβουλος και δειλός απέναντι στους… «δράκους» της εξυγίανσης, αρκέστηκε σε νουθεσίες, ουσιαστικά όμως ΕΝΔΙΔΟΝΤΑΣ στην ΑΠΑΙΤΗΣΗ του Ιγκνιάτεβιτς και του περίγυρού του. Με λίγα λόγια, ο υφυπουργός Αθλητισμού της ελληνικής κυβερνήσεως, νομικά και πολιτικά δεσμευμένος στην τήρηση των διατάξεων του νόμου, αποδείχθηκε άβουλο όργανο στα χέρια ενός Μπέου!

Αν αυτό δεν είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ, η λέξη χάνει το νόημά της.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;

Πάμε τώρα στο πιο ουσιώδες, το θέμα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και εννοώ, της ασφάλειας της ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ και ίσως και της ΖΩΗΣ ακόμα των χιλιάδων οπαδών που θα βρεθούν στον τελικό.

Το μέγα ερώτημα που τίθεται, είναι ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ θα έχουν την ευθύνη, αν παρ’ ελπίδα συμβεί «κάτι» τέλος πάντων, για το οποίο θα αναζητηθούν ευθύνες;

Ο… Μπέος, πάντως, σίγουρα όχι. Τι είναι ο Μπέος για να φέρει την παραμικρή ευθύνη; Είναι παράγων; Οχι. Είναι δήμαρχος; Ούτε. Είναι… διευθυντής του γηπέδου; Οχι, Ενας… απλός φίλαθλος είναι, που τυχαίνει να έχει δυνατή φωνή, την οποία χρησιμοποιεί ποικιλοτρόπως.

Μήπως ο Σαμπίντι; Οχι βέβαια, αυτός είναι εν γένει… ανεύθυνος και με τη βούλα μάλιστα του ελληνικού κοινοβουλίου! Εδώ η ολόκληρη κυβέρνηση τον απήλλαξε πάσης ευθύνης για το εκ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ προερχόμενο ΠΡΟΣΤΙΜΟ 38 εκατομμυρίων, και θα του ζήταγε ποτέ ευθύνη για επεισόδια στο γήπεδο; Σοβαροί να είμαστε.

Θα έχει λέτε ευθύνη ο Μελισσανίδης; Για ποιο λόγο; Τι είναι ο Μελισσανίδης, για να φέρει ευθύνη για οτιδήποτε σε αγώνα Πάοκ - Αεκ; Είναι μέλος της διοικήσεως του Πάοκ ή της Αεκ; Οχι βέβαια. Είναι ιδιοκτήτης, μεγαλομέτοχος, συνδεσμίτης; Απολύτως τίποτα. Εκτός από πρόεδρος της εταιρείας Δικέφαλος 1924 (αν θυμάμαι καλά τη χρονολογία) και από Κουροπαλάτης του βυζαντινού Θρόνου, δεν νομίζω να είναι κάτι άλλο. Γιατί λοιπόν να έχει ευθύνη;

Μήπως, όμως, θα φέρει ευθύνη ο αρμόδιος υφυπουργός κ. «Τίποτας»; Μα τι λέτε τώρα! Αυτό απορρίπτεται εκ προοιμίου, διότι μέλος της κυβερνήσεως Τσίπρα δεν είναι ποτέ υπεύθυνο για τίποτα! Ο,τι και να γίνει στη χώρα, αυτοί δεν ευθύνονται. Πάντα ευθύνονται οι… προηγούμενοι, αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα και την έβαλαν στα μνημόνια. Τούτοι εδώ προσπαθούν να τη βγάλουν, άλλο αν τη χώνουν ακόμα πιο βαθιά. Είναι από το… «λαδάκι» που αλείφουν τα χεράκια τους καμιά φορά και ό,τι πιάνουνε τους «γλιστράει».

Ποια είναι η απάντηση για το ποιος θα φταίει, έτσι και γίνει κάτι που κανείς δεν επιθυμεί να γίνει; Μα, η ευθύνη, όπως πάντα, θα μοιραστεί, ανάμεσα στους οργανωμένους (που θα… «διέλυε» ο Κοντονής, αλλά δεν… πρόλαβε) βεβαίως τον συνήθη ύποπτο, την… αστυνομία, που δεν θα έχει λάβει τα πρέποντα μέτρα. Και μετά από όλα αυτά, βέβαια, θα αρχίσουν πάλι οι δηλώσεις και οι εξαγγελίες, για νομοσχέδια κατά της βίας, για… ΕΔΕ προκειμένου να αναζητηθούν οι ευθύνες και… πάει λέγοντας!

Ολοι οι υπόλοιποι, αυτοί που σήμερα «παίρνουν την ευθύνη πάνω τους», θα έχουν αποχωρήσει από το προσκήνιο με… ελαφρά πηδηματάκια, σαν τον υστερόβουλο μνηστήρα που μαθαίνει ξαφνικά ότι η αρραβωνιάρα του δεν έχει προίκα και είναι απένταρη.

ΤΟ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ» Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

«Κύριε Γαβαθιώτη, διαβάζω πάλι με έκπληξη για τα καταγγελλόμενα γεγονότα στον αγώνα ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ. Διαβάζω στον ΣΠΟΡ FM επί λέξει: “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΠΟΡ FM: 15 άτομα του Πλατανιά έχουν καταθέσει ότι ξυλοκοπήθηκαν στο “Γ. Καραϊσκάκης”! Οπως αποκαλύπτει ο ΣΠΟΡ FM και η εκπομπή “Αποκάλυψη Τώρα”, 15 άτομα του Πλατανιά έχουν καταθέσει ότι ξυλοκοπήθηκαν στο Φάληρο, με την κατάθεση του Αλέξη Αποστολόπουλου να είναι η πιο… light!…”.

Επειδή θα τρελαθούμε τελικά, θέλω να σας εκφράσω κάποιες απορίες.

  1. Ποιοι τους ξυλοκόπησαν;
  2. Πώς είναι δυνατόν να έχουν ξυλοκοπηθεί οι περισσότεροι της αποστολής του ΠΛΑΤΑΝΙΑ -μάλιστα ένας εκ των ποδοσφαιριστών να καταγγέλλει ότι πήγαν να του σπάσουν το χέρι- και μετά βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να έχουν καταγγείλει αμέσως στις αρχές τα βάρβαρα αυτά περιστατικά; Θα μπορούσαν, ναι ή όχι, να αρνηθούν να παίξουν στον αγώνα αν όντως είχαν ξυλοκοπηθεί;
  3. Πώς δαρμένοι και ηττημένοι μετά τον αγώνα χαιρετούσαν -όπως διαβάζω- τους αντιπάλους παίκτες;
  4. Καλά, βρε άνθρωπε του Θεού, ξυλοκοπείσαι, πάνε να σου σπάσουν το χέρι και θυμάσαι να το καταγγείλεις σχεδόν έναν μήνα μετά; Μέχρι τότε τι έκανες;
  5. Τελικά όπως γράφονται αυτές οι φοβερές κατηγορίες εναντίον του Ολυμπιακού έχω άδικο να πιστεύω ότι το Καραϊσκάκη δεν είναι γήπεδο αλλά στρατόπεδο εξολόθρευσης αιχμαλώτων (extermination camp);

Μα πού ζούμε τέλος πάντων; Είμαστε σοβαρή χώρα ή ζούμε στην ευρωπαϊκή Βόρεια Κορέα; Είναι δυνατόν να ξυλοκοπείται μία ολόκληρη σχεδόν ομάδα και να μην το έχει πάρει χαμπάρι ούτε ένας επίσημος εκπρόσωπος της πολιτείας και αυτή η ομάδα να βγαίνει δαρμένη, αλλά μουγκή στον αγωνιστικό χώρο;

Τελικά είναι ο γιαλός στραβός, ή μήπως στραβά αρμενίζουμε; Λόγω της εργασίας μου έχω ταξιδεύσει σε όλο σχεδόν τον κόσμο. Λυπάμαι που το γράφω αλλά τέτοια περίεργα πράγματα δεν είδα ούτε σε χώρες της υποσαχάρειας Αφρικής.

Δεν μένει παρά να ευχηθώ ο Θεός να βάλει το χέρι του και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει πλέον αυτή η χώρα; Με εκτίμηση, Περικλής Καΐρης» ([email protected])

ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΕΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΣΑΜΠΙΝΤΙ ΣΤΟΝ ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗ!

Δεν μπορώ να συμφωνήσω με όσα καταγγέλλονται ήδη στο διαδίκτυο, διότι δεν γνωρίζω, ούτε και έχω στοιχεία για τις επαγγελματικές δραστηριότητες του προέδρου και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Πλατανιάς. Επομένως δεν μπορώ να υιοθετήσω κάτι που δεν γνωρίζω, άσχετα αν το θεωρώ πιθανότατο.

Ολα αυτά όμως δεν ακυρώνουν την ιδιαίτερη ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ του περιεχομένου της καταγγελίας, η οποία από χθες έχει πλημμυρίσει το διαδίκτυο.

Οπως λοιπόν καταγγέλλεται, εταιρεία του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι έχει αγοράσει μεγάλες εκτάσεις στην Κρήτη και σε περιοχή-φιλέτο των Χανίων, για να ανοικοδομήσει τεράστια ξενοδοχειακή μονάδα. Λέγεται δε, ότι υποψήφιος να αναλάβει την οικοδόμηση είναι ο κατασκευαστής στο επάγγελμα ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, ο πρωταγωνιστής της μεθοδευμένης καταγγελίας εναντίον του Ολυμπιακού!

Ιδού το πλήρες κείμενο της αναρτήσεως:

«Η εταιρεία Dimera Group, γνωστού ομογενή επιχειρηματία, που η δραστηριότητά του έχει γιγαντωθεί τώρα τελευταία στην Ελλάδα, αγόρασε 100 στρέμματα “φιλέτο” στον Καβρό, μετά τη Γεωργιούπολη στα Χανιά, για να χτίσει τεράστια υπερ-πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα... Αυτό βέβαια για όσους ξέρουν πρόσωπα και πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστό...

Πάμε τώρα στο ψητό...

Ισχυρός άνδρας της Κρήτης, μου αποκάλυψε πως γνωστός Χανιώτης επιχειρηματίας με μεγάλη τεχνική εταιρεία (ΤΟΜΕΣ ΑΤΕ), εταιρεία εμπορίας σκυροδέματος (ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ Α.Β.Ε.Τ.Ε.) και πρόσφατα ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας της Superleague, που εδρεύει στα περίχωρα των Χανίων, είναι ο μοναδικός υποψήφιος για να του χτίσει το πολυτελέστατο αυτό κατάλυμα...

Μιλάμε για δουλειά... πολλών ευρουλακίων!

Ρε, κάτι συνειρμούς που κάνει το μυαλό...».

Οι δύο Βασιλάκηδες και η… Βασιλικούλα

Και στους δύο Βασιλάκηδες έχει γίνει πρόταση από… Ρωσία μεριά, να καταταγούν στον επικοινωνιακό στρατό του Βρομερού. Και οι δύο είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού και συνεργάζονται με τα Μέσα του Αλαφούζου, αλλά για τον έναν Βασιλάκη, δεν τρέχει τίποτα. Μπορεί να… ξεγίνει σε ένα λεπτό. Για τον άλλο Βασιλάκη (ή και… «Βασιλικούλα», όπως αποκαλείται από… μυημένους της πιάτσας), τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Εχει συνδέσει το όνομά του για χρόνια με την… «ΠΡΑΣΙΝΗ» γενιά και δεν μπορεί αυτό να το αποτινάξει εύκολα. Τελικά και για τους δύο προτείνεται η λύση της… ΕΠΟ, όταν έρθουν στην εξουσία οι… δυνάμεις της υγείας. Αμφιβάλλω όμως αν θα το δεχτούνε, γιατί και οι δύο έχουν ήδη προσβληθεί από το μικρόβιο της τηλεόρασης. Και είναι το πιο ανθεκτικό και δύσκολο να εξουδετερωθεί μικρόβιο.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/05/2017)