Οι μεγάλοι παίκτες είναι πάντα έτοιμοι να δίνουν πειστικές και μεγάλες απαντήσεις. Ο Εστέμπαν Καμπιάσο μπορεί να απέρριψε χθες τη συγκεκριμένη λέξη, υποστηρίζοντας ότι απλώς έκανε αυτό που ξέρει, αλλά με τον τρόπο που ηγήθηκε της προσπάθειας του Θρύλου, επιβεβαίωσε ότι στη δική του περίπτωση ο Μπέντο λάθεψε. Οπως λάθεψε και με την απόφασή του να μη δώσει περισσότερα παιχνίδια ως στόπερ στον συγκλονιστικό Παναγιώτη Ρέτσο. Ο «λύκος» του Θρύλου ήταν απολαυστικός στο χθεσινό παιχνίδι και παρά την απειρία του, έδειξε σε όλους ότι το μέλλον του προδιαγράφεται υπέρλαμπρο.

Οσο για την πρόκριση; Η Μπεσίκτας είναι πιο πλήρης ομάδα από τον Ολυμπιακό. Με καλύτερους παίκτες, με τρομερή ατομική ποιότητα και με αρκετούς ηγέτες στο ρόστερ της. Αλλά... Οι Τούρκοι έχουν ύφος, είναι μπλαζέ και γενικώς δείχνουν ότι υποτιμούν τον Ολυμπιακό. Το 1-1 τους ευνοεί. Αλλά στην Πόλη θα είναι άλλο παιχνίδι. Και αυτός ο ψυχωμένος και ενωμένος Ολυμπιακός μπορεί...

ΥΓ.: Ο Βασίλης Βούζας και οι συνεργάτες του είχαν «διαβάσει» στην εντέλεια το παιχνίδι της Μπεσίκτας. Και αυτό αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο σημείο που βρίσκεται το Europa League, οι ομορφιές είναι για άλλες ομάδες. Το σημαντικό είναι το αποτέλεσμα. Και ο Βούζας θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει με νίκη χθες. Διότι το δικό του πλάνο ακολούθησαν οι Πειραιώτες, το οποίο προέβλεπε υπομονή, κοντά οι γραμμές, «μάζεμα» της άμυνας προς τα πίσω, αλλά και «χτύπημα» στην αντεπίθεση.

ΥΓ.2: Ο Νίκολα Λεάλι «κρέμασε» για ακόμη μία φορά τον Ολυμπιακό. Ο Ιταλός είναι καλός τερματοφύλακας, αλλά χθες έδειξε ότι δεν είναι έτοιμος να σταθεί ως πρώτος σε αυτό το επίπεδο. Οχι μόνο για το τραγικό λάθος που έκανε, αλλά και επειδή στη συνέχεια έχασε πλήρως την αυτοσυγκέντρωσή του, αποπροσανατολίζοντας και την ομάδα.

ΥΓ.3: Ο χθεσινός Ρομαό είναι ο παίκτης που υπολόγιζε ο Ολυμπιακός, όταν το περασμένο καλοκαίρι τον έφερε στην Ελλάδα.

ΥΓ.4: Ο Μάριν κάνει ό,τι μπορεί για να... δικαιώσει τον Μπέντο. Η παρουσία του ήταν αποκαρδιωτική. Και σε αντίθεση με τον Καμπιάσο, έδειξε ότι δεν είναι έτοιμος. Με τον Τσόρι να περιμένει στη... γωνία.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/03/2017)