ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Είναι δεδομένο ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα οριστεί και τρίτος ξένος αρχιδιαιτητής. Το θέμα είναι το πότε θα συμβεί αυτό. Όμως, αυτός που θα έρθει θα είναι μεγαλύτερο όνομα από τους Περέιρα, Μαρίν. Ο λόγος είναι απλός. Θα μπει πάνω από τους δυο, δηλαδή αυτός θα τους ελέγχει και δεν πρόκειται να ορίζει. Με άλλα λόγια θα κρίνει τους Περέιρα, Μαρίν, με βάση την απόδοση των διαιτητών αλλά και πως χειρίζονται τα λάθη τους (τιμωρίες κτλ). Αυτό είναι το νέο μοντέλο που επεξεργάζεται η UEFA για την ΚΕΔ.

Γιατί δεν ανακοινώθηκε ακόμη; Επειδή δεν έχουν καταλήξει αν θα είναι κάποιος που θα διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα ή αν ο έλεγχος θα γίνεται απέξω και στην περίπτωση αυτή τέτοιες αρμοδιότητες θα αναλάβει μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA (το πιο πιθανό) ή της FIFA. Με βάση όλα αυτά θα αποτελέσει έκπληξη και αν ο Περέιρα θα παραμείνει γιατί δεν αποκλείεται να τον αντικαταστήσουν από την στιγμή που θα κρίνουν ότι έχει φθαρεί ή έχει απαξιωθεί.

Ολο αυτό το διάστημα που ο Περέιρα είναι στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν πρόσφερε αλλά τα έκανε χειρότερα. Απόδειξη ότι όλες οι ομάδες, πλην ΠΑΟΚ, δηλαδή μέχρι και η ΑΕΚ (!), έβγαλαν ανακοινώσεις ή υπήρξαν δηλώσεις παραγόντων ή αντέδρασαν για την διαιτησία. Και το λάθος του Πορτογάλου είναι που δεν απομάκρυνε τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, τους οποίους βάση των ορισμών που δεν είχαν καμία διαφορά ως φιλοσοφία από την περίοδο της πρωτοκαθεδρίας τους στην ΚΕΔ, συμβουλευόταν κιόλας. Και η σχέση του φαίνεται από το ότι, όχι μόνο ο Κουκουλάκης εξακολουθεί να βολτάρει στην ΚΕΔ ενώ τον έβαλε …υπεύθυνο του VAR, παρά ότι δεν έθεσε στην διάθεση της ΕΠΟ, τόσο τον Κρητικό, όσο και τον Τριτσώνη. Από την στιγμή που η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA ζήτησε να φύγουν τι σημασία έχει αν υπέγραψαν συμβόλαιο που βρίσκεται σε ισχύ;