Η κριτική του αγώνα Χανιά-Ολυμπιακός είναι περιττή. Για τους «ερυθρόλευκους», τέτοιου είδους παιχνίδια αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχθεί η μεγάλη διαφορά τους από αυτού του τύπου τις ομάδες. Εντούτοις, ακόμη και σε τέτοιες βραδιές μπορεί να προκύψουν δεδομένα που δεν μπορούν να αγνοηθούν. Και η εικόνα των Πειραιωτών στην άνετη νίκη τους στα Περιβόλια, είναι ένα θετικό στοιχείο, που αποτελεί θετικό σημάδι τόσο για τον Μπέντο όσο και για τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βρέθηκαν σε ανάλογες καταστάσεις, αλλά κανείς τους δεν νίκησε ΟΦΗ, Καρδίτσα και Τρίκαλα, αντίστοιχα. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός, με μία ανάλογου βεληνεκούς και δυναμικής ομάδα, έκανε επίδειξη δύναμης και κυρίως σοβαρότητας, αλλά και «βάθους».

Ο Ολυμπιακός διαθέτει πληθώρα ποδοσφαιριστών υψηλής ποιότητας. Κάτι που επιτάσσει ιδανική διαχείριση από τον Πάουλο Μπέντο, ώστε ο σύλλογος να αποκτά το μέγιστο δυνατό όφελος από την παρουσία τους. Εξάλλου, έχουμε σημειώσει και στο παρελθόν ότι είναι 100% θέμα προπονητή να αναδεικνύει τους παίκτες του και να τους ωθεί στο να είναι πάντοτε έτοιμοι και αποφασισμένοι να τα σώσουν όλα. Ακόμη κι αν κάποιοι δεν είναι χαρούμενοι (πότε είναι, άλλωστε;) με τον αγωνιστικό χρόνο που παίρνουν.

Η αναμέτρηση των Χανίων έδειξε στο τεχνικό επιτελείο ότι παίκτες που δεν παίζουν πολύ, έχουν πιάσει το μήνυμα και μπαίνουν στο καλούπι που θέλει ο προπονητής του. Τώρα είναι η δική του σειρά να δείξει ότι μπορεί να τους ενσωματώσει στο πλάνο του, ανεβάζοντας κατακόρυφα τη δυναμική του Ολυμπιακού.

ΥΓ.: Σε αυτό το σημείο έχει μεγάλη σημασία να αναφερθούμε στον Μάρκο Μάριν. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός συμμετείχε ξανά σε επίσημο αγώνα του Ολυμπιακού μετά από ακριβώς 36 ημέρες. Η έλλειψη ρυθμού ήταν εμφανέστατη. Αλλά εμφανής ήταν και η διάθεση να βοηθήσει, να δείξει ότι είναι εδώ και ότι νοιάζεται. Αυτή η προσέγγιση και η προσπάθεια ήταν το βασικό ζητούμενο. Καθώς με τον τρόπο που αντιμετώπισε το παιχνίδι ο Μάριν έστειλε ένα σαφές μήνυμα στον προπονητή του, αλλά και σε όλους όσους του χρεώνουν αδιαφορία.

ΥΓ.2: Η ατυχία του Καρντόσο είναι παροιμιώδης. Ο Παραγουανός είναι πιεσμένος, γιατί θέλει να σκοράρει. Χθες πέτυχε ένα εκπληκτικό τέρμα, αλλά ο Σελίμος και ο βοηθός του αποφάσισαν να το ακυρώσουν, χωρίς κανέναν λόγο! Πάντως είναι εντυπωσιακό το πείσμα του 33χρονου στράικερ. Και παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

ΥΓ.3: Τα «παιδιά» της ακαδημίας του Ολυμπιακού αξίζουν ευκαιριών. Αν και βλέποντας το ταλέντο και την εξέλιξη του Μανθάτη, μόνο «παιδί» δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσεις.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 02/12/2016)