Είναι δεδομένο και δεν αμφισβητείται ότι ο Ολυμπιακός δέχεται έναν ανηλεή πόλεμο απ’ όλες τις πλευρές. Η ομάδα και ο πρόεδρός της βρίσκονται στο στόχαστρο. Τα όσα συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» τα διαβάσατε και θα τα διαβάσετε και τις επόμενες ημέρες αναλυτικά. Από το ματς της Μ. Πέμπτης θέλω να σταθώ στη στάση που έχει κρατήσει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Σε μία περίεργη σεζόν, με πίκρες, με σκαμπανεβάσματα, με αλλαγές προπονητών, ο κόσμος απέδειξε ότι είναι δίπλα στον Θρύλο και είναι η ασπίδα του.

Η στάση που έχουν κρατήσει οι οπαδοί είναι συγκλονιστική. Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης το γήπεδο έχει σηκωθεί στο πόδι και προσπαθεί να σπρώξει τους ποδοσφαιριστές του Τάκη Λεμονή. Ορθιο όλο το γήπεδο να τραγουδάει για την ομάδα, ενώ εκείνη βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-1. Και όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο ανέβαιναν τα ντεσιμπέλ. Αυτό αποδεικνύει τη συσπείρωση που υπάρχει τούτη τη στιγμή στον Ολυμπιακό. Οσο και να προσπαθούν ορισμένοι να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα, ο κόσμος της είναι δίπλα. Πράγματι είναι μια γροθιά σε μια περίοδο πολύ δύσκολη, έχοντας αντιληφθεί πως τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Ολυμπιακός χρειάζεται στήριξη για να πετύχει τους στόχους του και όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν το καλοκαίρι. Αυτό θα πρέπει να τρομάζει και εκείνους που έχουν κηρύξει αυτόν τον πόλεμο στον Ολυμπιακό.

Οι ΓΑΥΡΟΙ είναι περίεργη ράτσα και αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν οι απέναντι. Οταν τα έχουν όλα, θα βρουν κάτι για να γκρινιάξουν. Οταν αισθάνονται ότι κάποιος απλώνει χέρι πάνω σε αυτό που αγαπάνε, τότε θα συσπειρωθούν όσο δεν πάει. Κάπως έτσι έχει τώρα η κατάσταση στον Ολυμπιακό. Οσον αφορά στη ρεβάνς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σαφώς και ο Θρύλος μπορεί να πάρει την πρόκριση. Μπορεί αγωνιστικά να μην είναι στο επίπεδο που πρέπει, μπορεί να μην εμπνέει εμπιστοσύνη, αλλά έχει τη φανέλα και το dna για να μπορέσει να το πετύχει. Σε αντίθεση με την αντίπαλό του, που πραγματικά πιστεύω πως αν βρεθεί πίσω στο σκορ, θα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της. Υπομονή, όμως, και όλα αυτά θα τα δούμε την επόμενη Πέμπτη. Μέχρι τότε θα μου επιτρέψετε να έχω στο μυαλό μου τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν είναι απλό παιχνίδι και εκεί χρειάζεται βοήθεια η ομάδα.

ΥΓ.: Ο Ολυμπιακός πηγαίνει σε κάθε γήπεδο και τυγχάνει εχθρικής αντιμετώπισης από τους αντιπάλους του. Τώρα ήρθαν αστυνομικοί να χτυπήσουν ποδοσφαιριστές και ανθρώπους της ομάδας μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», εκεί όπου φιλοξενούνται άψογα όλες οι ομάδες. Η εικόνα του Δημήτρη Καραπιπέρη να αποχωρεί από το γήπεδο ζαλισμένος και με ράμματα στο κεφάλι θα μείνει για πάντα χαραγμένη. Οπως και των συναδέλφων του που φεύγοντας για να συνεχίσουν τη δουλειά τους παραμιλούσαν.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 15/04/2017)