Η λέξη πανικός στο ποδόσφαιρο κινδυνεύει να αποκτήσει όνομα και επίθετο. Γιάννης Αλαφούζος. Κινδυνεύει να αποκτήσει όχι μόνο χρώμα, αλλά και ομάδα. Παναθηναϊκός.

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ φαίνεται ότι έχει χάσει τον έλεγχο, με απόδειξη την επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο κατήφορός του συνεχίζεται, όμως η συγκεκριμένη τακτική του δείχνει να συμπαρασύρει και την ομάδα του που βρίσκεται στη χειρότερη θέση της ιστορίας της σε όλα τα επίπεδα.

Η ποδοσφαιρική αντιπολίτευση που ασκεί αποδεικνύεται στείρα. Τα μόνα του επιχειρήματα είναι οι συκοφαντίες και οι ύβρεις. Ετσι η «πράσινη» μηχανή λάσπης γνωρίζει ήττες σε όλα τα επίπεδα. Ξεσκεπάζονται εύκολα οι σκευωρίες, στις οποίες φαίνεται να συμμετέχουν και συγκεκριμένα ΜΜΕ.  

Είτε μιλάμε για την ελληνική δικαιοσύνη είτε για τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου. Οταν δεν τους βολεύει κάτι, ή για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες, η… συνταγή είναι γνωστή. Λάσπη…

Και όταν ο Αλαφούζος επιχείρησε να πάει στην UEFA και στο CAS, ακόμη και εκεί πήρε την απάντησή του. Και μάλιστα έλεγε ψέματα ότι δεν υπήρχε οικονομική επιβάρυνση, καθώς αποδεδειγμένα το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS) τον υποχρέωσε να καλύψει να έξοδα του Ολυμπιακού.

Το… άκρον άωτον την υποκρισίας αφορά στα επεισόδια της Λεωφόρου, που οδήγησαν στη μη τέλεση του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Δεν έφταιγαν οι αφιονισμένοι χούλιγκαν, έφταιγαν ο διαιτητής και η αστυνομία!

Κατά τ’ άλλα επικαλείται τη δικαιοσύνη, όμως δεν αποδέχεται την πρωτόδικη ποινή που του επέβαλε ο τακτικός δικαστής του Πειθαρχικού Οργάνου της Superleague. Με τέτοιες τακτικές μήπως τη θυμάται όταν τον βολεύει;  

Απόδειξη πανικού αποτελεί και η επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αποτελεί και απόδειξη υποκρισίας, αφού κάνει λόγο για τη βία, αλλά ξεχνά την επίθεση οπαδών στο βαν της Nova, εξαιτίας της οποίας κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Τότε ήταν σε κόντρα με το συνδρομητικό, το οποίο τον είχε κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα ούτε τη βραδιά της 21ης Νοεμβρίου, όταν επρόκειτο να διεξαχθεί ο αγώνας του ΠΑΟ με τον Ολυμπιακό. Και δεν είναι υπερβολή, καθώς πετάχτηκαν φονικές φωτοβολίδες εναντίον των «ερυθρόλευκων».

Καθόλου τυχαίοι και οι βανδαλισμοί στα γραφεία της Superleague. Καθόλου τυχαίο ότι ο Παναθηναϊκός ζήτησε επίσημα συγγνώμη, αναλαμβάνοντας τα έξοδα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Και επειδή ο Αλαφούζος έχει την τάση να ζητάει να ανοίξουν τα τηλέφωνα, μήπως αυτό πρέπει να γίνει για:

1)Την επίθεση στο βαν της Nova. Ωστε να δούμε ποιοι υποκινήθηκαν και από ποιον ή ποιους σε μια τόσο αποτρόπαια πράξη;

2)Τα επεισόδια που οδήγησαν στη μη τέλεση του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Είναι τυχαίο ότι δεύτερη χρονιά έγιναν τα ίδια και χειρότερα; Μήπως υπήρχε σχέδιο;

3)Μήπως υπήρχε και σχέδιο για τον ξυλοδαρμό του Νταμπίζα έξω από το γήπεδο, εφόσον οι δράστες βγήκαν από αυτό;

Για αυτά τα αίσχη πρέπει να παρέμβει η οργανωμένη Πολιτεία.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 19/12/2015)