Την άλλαξε την έκθεσή του ο παρατηρητής της ΕΠΟ Βακάλης. Εστειλε, λένε οι ΑΡΔ, νέα, «συμπληρωματική» έκθεση. Που βέβαια το μόνο που… δεν είναι, είναι… τροποποιητική! ΑΛΛΗ έκθεση είναι, εντελώς διαφορετική, που αλλάζει τα πάντα και ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΙ την υπερασπιστική γραμμή της ομάδας του Ρώσου, για να μην την τιμωρήσουν με αφαίρεση βαθμών.

Αυτό ακριβώς συνέβη και τα περί «συμπληρωματικής» έκθεσης, είναι μέρος του επικοινωνιακού κουτόχορτου που ταΐζουν τους Ουγκάνους οπαδούς τους.

Τι ήταν αυτό, όμως, που ανάγκασε τον παρατηρητή Βακάλη, πρόεδρο της ΕΠΣ Σάμου (Ενωσης με τεράστιο αριθμό σωματείων στο δυναμικό της: Ενάμιση σωματείο και ένα εκκολαπτόμενο), να αλλάξει την έκθεσή του, να ακυρώσει την πρώτη και να καταθέσει δεύτερη, διαφοροποιημένη στο… σημείο που πρέπει;

Οχι, φίλοι μου, μην πιστεύετε τον μικρό καχύποπτο και κακόπιστο δαιμονάκο που κρύβουμε όλοι μέσα μας και μας οδηγεί καμιά φορά σε λανθασμένα συμπεράσματα. Ούτε τα πήρε ο κ. Βακάλης, ούτε τα άρπαξε από τον Ρώσο. Το επίπεδο και η κοινωνική του επιφάνεια δεν επιτρέπουν τέτοιες σκέψεις.

Αλλη ήταν η αιτία της ενέργειάς του, καθαρά συναισθηματικής φύσεως. Νομίζω ότι ο συναισθηματικός του κόσμος διεγέρθηκε, επαναστάτησε, έφτασε σε σημείο που οι τύψεις άφηναν σε ησυχία. Του είχαν στερήσει ακόμα και τον ύπνο. Η αλήθεια ήταν αυτή που τον έπνιγε, που δεν του επέτρεπε να εφησυχάσει, που τον οδήγησε τελικά στην πράξη του:  

Ηταν κρίμα, αμαρτία και αδικία να αδικηθεί μία μεγάλη ομάδα, και δη η ομάδα ενός ανθρώπου που ήρθε στην Ελλάδα από τη μακρινή Ρωσία για να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να το εξυγιάνει και να το οδηγήσει στα απάτητα μονοπάτια της προκοπής και της προόδου. Και όλο αυτό το συμφέρον του ποδοσφαίρου, να διακινδυνεύει από μία δική του λανθασμένη έκθεση; Πώς θα τον έβλεπε μετά τον Ρώσο; Πώς θα αντίκριζε τη θλιμμένη του μορφή και τα γεμάτα πίκρα μάτια του; Τι δηλαδή, να γίνει αιτία με ένα λάθος στην ώρα που έκανε, ακόμα και να τα παρατήσει ο Ρώσος και να σηκωθεί να φύγει; Ποτέ δεν θα συγχωρούσε τον εαυτό του, ο σεμνός και ανιδιοτελής εργάτης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου Βακάλης.

ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ Η ΠΡΩΤΗ, ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια, φίλοι μου, και όχι οι κακοήθειες που ακούγονται, ότι δήθεν ήταν αποδέκτης τρομακτικών απειλών από τη Θεσσαλονίκη και ανθρώπους που σχετίζονται με τη ρώσικη Μαφία. Ούτε το άλλο, ότι του υποσχέθηκαν τάχατες θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, με τη νέα διοίκηση της Υγείας. Αυτά δεν ισχύουν ούτε κατά διάνοιαν, πόσω μάλλον που τέτοιες θέσεις έχουν… υποσχεθεί σε πολλούς. Στο κάτω-κάτω, πενταμελής Επιτροπή είναι αυτή, δεν είναι… Σαρανταποδαρούσα!

Ολα κι όλα, λοιπόν. Ο κάθε παρατηρητής, πόσω μάλλον ο εκ των κορυφαίων κ. Βακάλης, έχει κάθε δικαίωμα να αλλάζει ή να τροποποιεί, ή να σκίζει και να ξαναγράφει, όσες φορές γουστάρει, τις εκθέσεις του. Δικιά του είναι η πρώτη έκθεση, δικιά του και η δεύτερη. Πού… είναι το πρόβλημα, λοιπόν;

Από… «ισόβια», ένας χρόνος για τον Βαλσαμή

Ετσι βλέπω εγώ, με το δικό μου το φτωχό το μυαλό, την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε με τη συγκλονιστική νέα έκθεση του παρατηρητή Βακάλη. Το μόνο για το οποίο δεν μπορώ να είμαι βέβαιος, είναι αν η Πειθαρχική Επιτροπή ΔΕΧΤΕΙ την καινούργια έκθεση, πετώντας στα σκουπίδια την παλιά! Και για να σας πω την αλήθεια, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ Βακάλη ΔΕΝ θα γίνει δεκτή. Βλέπετε, επειδή η καχυποψία στην εποχή μας έχει καταστεί πλέον κοινωνικό φαινόμενο, είναι πολύ πιθανό κάποιοι δικαστές να θεωρήσουν ότι η δεύτερη έκθεση Βακάλη είναι προϊόν άλλου είδους συνεννοήσεων και επαφών και να αρκεστεί στο περιεχόμενο της πρώτης, της πιο… νωπής ως προς τα γεγονότα που αμαύρωσαν τον τελικό.

Αυτά για την έκθεση του παρατηρητή του τελικού, που είναι συνέχεια μιας σειράς γεγονότων και καταστάσεων σχετικών πάντα με τους παρατηρητές της ΕΠΟ.

Για παράδειγμα, θυμάστε τον παρατηρητή του αγώνα Ολυμπιακού - Αεκ στο Καραϊσκάκη, τον κ. Βαλσαμή, που τυγχάνει και πρόεδρος της ΕΠΣ Κεφαλληνίας; Θα θυμάστε ασφαλώς που είχε κληθεί σε απολογία από την πειθαρχική για πλημμελή σύνταξη της έκθεσής του και τιμωρήθηκε γι’ αυτό με… αιώνια διαγραφή από τον πίνακα των παρατηρητών της ΕΠΟ.

Θα θυμάστε επίσης και ότι κατέθεσε και έφεση γι’ αυτή την απόφαση, ζητώντας να εξαφανισθεί. Η Επιτροπή Εφέσεων, λοιπόν, εξέδωσε και τη δική της απόφαση, που μετέτρεψε την πρωτόδικη ποινή ισοβίου αποκλεισμού σε αποκλεισμό… ενός έτους! Δηλαδή, ο κ. Βαλσαμής επί έναν χρόνο δεν θα ορίζεται παρατηρητής και από του χρόνου -πρώτα ο Θεός- τέτοια εποχή θα μπορεί να ξαναοριστεί. Και όλα αυτά, γιατί λέτε;

Επειδή δεν… μέτρησε καλά τους πυρσούς που άναψαν οι οπαδοί στις εξέδρες και έγραψε ότι ήταν καμιά εικοσαριά, ενώ η αστυνομία έγραψε πως ήταν… εκατοντάδες!

Η ΒΡΑΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΡΑΚΑ - ΤΡΑΚΑ

Αυτά και… μη χειρότερα με τον άτυχο Βαλσαμή, αλλά δυστυχώς, κανονικά και ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, μάλλον θα υπάρξουν ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ με την περίπτωση του παρατηρητή Βράκα (γράφω και σιγοψιθυρίζω το γνωστό δημώδες… «της μάνας σου η βράκα, που κάνει τράκα - τράκα», τι ωραίες στιγμές) τον οποίο έχει ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ αρμοδίως, με κάθε επισημότητα και δημοσιότητα ο Ολυμπιακός επίσης για… ΠΛΗΜΜΕΛΕΣΤΑΤΗ σύνταξη της εκθέσεώς του στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός της ρεβάνς.

Αν ο κ. Βαλσαμής δεν μέτρησε σωστά τους πυρσούς και έφαγε έναν χρόνο, ο κ. Βράκας που ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ ΕΞΕΠΙΤΗΔΕΣ να αναφέρει περιστατικά ΒΙΑΣ που συνέβησαν μπροστά στα μάτια του, τι διαγραφή πρέπει να φάει; Αποκλεισμού μόνο γι’… αυτήν τη ζωή ή και για την… μετά θάνατον;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Νο 1

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ = ΤΕΛΟΣ;

Είπαμε όμως, παρατηρητής ο Βαλσάμης, παρατηρητής και ο Λασκαράκης, παρατηρητής και ο Βράκας, παρατηρητής και ο Βακάλης και… ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα! Σ’ αυτή την ΕΠΟ των δοτών, των κομματόσκυλων, των τσάτσων και των ρουφιάνων, όλοι οι… παρατηρητές χωράνε!

Δεν ξέρω μόνο για… υποψήφιους προέδρους, αν χωράνε πολλοί! Νομίζω ότι όσοι και να είναι οι υποψήφιοι, μόνο… ένας στο τέλος γίνεται πρόεδρος. Αυτός που θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία των ψήφων που θα ρίξουν με τα σοφά τους αισθητήρια οι πρόεδροι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Πρόεδροι καλοί, πρόεδροι κακοί, πρόεδροι ρουφιάνοι, πρόεδροι που τα παίρνουν, πρόεδροι που στήνουν διαιτητές και παρατηρητές, όλοι μέσα, όλοι στο ίδιο καζάνι της ποδοσφαιρικής δημοκρατίας.

Και εδώ, φίλοι μου, αρχίζουν οι ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ και βολευτείτε καλά στους καναπέδες σας, γιατί σας έχω ΝΕΑ, σπαρταριστά και λαχταριστά.

Πάμε, λοιπόν. Σύμφωνα με τις πιο ΦΡΕΣΚΕΣ πληροφορίες, Γραμμένος… ΤΕΛΟΣ! Αυτά λένε οι ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ πληροφορίες, που κατά αυστηρό κανόνα επαληθεύονται. Σας έχω και λεπτομέρειες, που αφορούν το… GRAMMENEXIT!

Τι έγινε εδώ; Απλά, ο ηγέτης του Βορρά ήθελε πρόεδρο εκ Βορρά, τον οποίο αρχικά ήθελε και ο ηγέτης του Νότου (ομιλώ για τους ηγέτες του προεκλογικού παρασκηνίου, που όλοι καλώς γνωρίζετε), αλλά τελευταία ΑΛΛΑΞΕ γνώμη και ζήτησε ηγέτη από ΑΘΗΝΑ!

Ο ηγέτης του Βορρά δεν αντέδρασε τόσο έντονα, όσο θα είχε κάνει άλλες φορές. Δέχτηκε μεν ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ από Θεσσαλονίκη ο νέος πρόεδρος, αλλά δεν δέχτηκε πρόεδρο από την ΑΘΗΝΑ!

Αυτήν τη στιγμή, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, γίνονται διάφορες παρασκηνιακές ΖΥΜΩΣΕΙΣ και ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ για έναν ΝΕΟ υποψήφιο, που θα συγκεντρώνει ΔΥΟ βασικά στοιχεία: Να είναι ταγμένος με το μέρος των «εξυγιαντών» και ΝΑ ΜΗΝ είναι από την Αθήνα!

Κάποιοι ΑΡΔάκες εμφάνισαν σήμερα το όνομα ενός Κούκη, που είναι στενός συγγενής του Θωμά. Δεν γνωρίζω αν εν γνώσει του ιδίου, πάντως αναφέρθηκαν σ’ αυτό το όνομα, ότι τάχατες προωθείται… «κομματικά» για την περίπτωση που οι εκλογές… «πολιτικοποιηθούν».

Κατ’ αρχήν, ΚΑΛΥΤΕΡΑ οι εκλογές της ΕΠΟ να πολιτικοποιηθούν, παρά να… ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ!

Δεύτερον, το συγκεκριμένο όνομα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ούτε στα όνειρα των πιστών του Ισλάμ που οραματίζονται τις 72 παρθένες του παραδείσου τους. Είναι απλά το σύνηθες όνομα υποψηφίου για τις εκλογές της ΕΠΟ που κατά κανόνα, είτε χάνει με μεγάλη διαφορά, είτε … αποσύρει την υποψηφιότητά του … πριν τις εκλογές!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Νο 2

Τη Δευτέρα η δίκη της Κάρτας Υγείας με τρομερό παρασκήνιο!

Μεθαύριο Δευτέρα θα γίνει (;) η δίκη για την Κάρτα Υγείας, που για πολλούς δεν είναι παρά μία ΣΚΕΥΩΡΙΑ, μία ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ προερχόμενη από πολιτική σκοπιμότητα, προκειμένου να εξουδετερωθεί μέσω εισαγγελικών διώξεων η εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ και να αντικατασταθεί με φιλική και ενδοτική προς το πολιτικό καθεστώς.

Η δίκη θα διεξαχθεί στο Τριμελές Εφετείο, πάντα όμως με ερωτηματικό, δεδομένου ότι κάποιοι έχουν λόγους να μην επιθυμούν να γίνει η δίκη τώρα, προτιμώντας να διαιωνίζεται η εκκρεμότητα, για να μην αποδειχθεί η τρομακτική μεθόδευση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, μεταξύ των κατηγορουμένων που θα ζητήσουν να δοθεί αναβολή είναι και ο γενικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας και πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος εδώ και καιρό έχει οικοδομήσει πολύ καλές σχέσεις με τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Κοντονή και το (γνωστό) περιβάλλον του.

Ο Γκαγκάτσης, βολεμένος πλέον στην κορυφαία θέση της Σούπερ Λίγκας, δεν πολυβιάζεται να τελειώσει αυτή η δικαστική εκκρεμότητα, διότι δεν έχει και κανέναν πρακτικό λόγο. Παράλληλα, την αναβολή επιθυμεί και η πολιτική ηγεσία, για την οποία η διαιώνιση της εκκρεμότητας διαιωνίζει συγχρόνως και το αρχικό οικοδόμημα που χτίστηκε προκειμένου να υπάρξουν οι κατάλληλε συνθήκες κατάληψης της ΕΠΟ.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μου, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων θα επιμείνουν στην οπωσδήποτε τέλεση της δίκης, επισημαίνοντας βασικά την ΑΠΟΥΣΙΑ από τον πίνακα ονομάτων και κάποιων που ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑΝ, ενώ την ίδια ακριβώς περίοδο βρίσκονταν ακριβώς στην ίδια θέση με τους σημερινούς κατηγορούμενους!

Κλείνω με την πράγματι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ πληροφορία, ότι στο πινάκιο του Εφετείου για τη Δευτέρα υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ υπόθεση, αυτή της Κάρτας Υγείας! Και από μόνη της αυτή η λεπτομέρεια, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει πολλές απορίες και περισσότερες… ανησυχίες για την εξέλιξη και κατάληξη της δίκης. Με το όνομα του Υπουργού Δικαιοσύνης να αναφέρεται επίμονα σε όλες τις συζητήσεις.

Εν … Ολίγοις

***  Το περίεργο δεν είναι ότι ο Καμμένος βρέθηκε στην εξέδρα της πισίνας. Είναι ότι εκεί τελείωσε και τον αγώνα και όχι… μέσα στην πισίνα !

*** Και πού είστε, εσείς που δεν σταματήσατε να τον αποδοκιμάζετε απ’ την αρχή μέχρι το τέλος. Να έχετε χάρη που δεν φόραγε τη στολή παραλλαγής με τα παράσημα. Ειδάλλως, δεν θα σας έδειχνε… μόνον ένα κωλοδάχτυλο. Αλλα τέσσερα διαθέτει στην ολοκληρωμένη χούφτα του. Και πολύ γυμνασμένα, επίσης.

*** Αλήθεια, αφαίρεση βαθμών για τους πολιτικούς προβλέπεται;

*** Μη νομίζετε πάντως ότι τελειώσατε με τον γενναίο Υπουργό και την πατήσετε όπως οι… γείτονές μας οι Τούρκοι! Τον βλέπω το βράδυ να καταφτάνει στο «Καπαγέρωφ» και να καταλαμβάνει εξέχουσα θέση στην εξέδρα.

*** (Ελπίζω να είναι εφοδιασμένος και με μπρατσάκια, για κάθε ενδεχόμενο).

*** Αυτό θα κάνει, είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να διστάσει να κατέβει στον Πειραιά, διότι όπως ο ίδιος διατείνεται επιμόνως, και μάτσο αρσενικός είναι, και παντελόνια φοράει. Επομένως… προσοχή, ηρεμία και… ψυχραιμία…

*** Νομίζω ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ο Νιάου πρέπει να ξεκαθαρίσει:

Είναι… γκρανκάσα ο Σαμπίντι;

*** Πάντως η καλή δουλειά που έγινε στον τελικό δεν πήγε χαμένη.

Ολα τα καθίσματα που έσπαζαν πάνω σε κεφάλια, είχαν αυτοκόλλητα. 

*** Εντάξει, μην απογοητευόμαστε κιόλας. Υπάρχει μία αχτίδα αισιοδοξίας.

Ετσι και ο Γραμμένος με τον Λασκαράκη, τον Βράκα και τους άλλους, το ποδόσφαιρό μας θα φτιάξει.

 *** «Αγαπητέ κύριε Γαβαθιώτη, Για το άρθρο σας “ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ!”, θερμά συγχαρητήρια. Θαυμάζω όχι απλώς την πέννα και την ευθυκρισία σας αλλά και τη δύναμή σας να γράφετε τα πράγματα με το όνομά τους. Αραγε υπάρχει δικαιοσύνη σ’ αυτήν τη χώρα; Πιστεύω ΝΑΙ. Αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσουν οι ένοχοι. Με εκτίμηση. Περικλής Καΐρης ([email protected]).

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/05/2017)