ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η μετά Ρομπέρτο εποχή δεν ήταν εύκολη για τον Ολυμπιακό. Απαντες είχαν δέσιμο με τον Ισπανό πορτιέρο και θεωρούσαν ότι θα είναι δύσκολο να βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας, όμως, πίστεψε από την προηγούμενη σεζόν τον Στέφανο Καπίνο. Τον απέκτησε από τη Μάιντς, τον έβαλε δίπλα στον Ισπανό και από πέρσι το καλοκαίρι, που εκείνος πήρε την απόφαση να φύγει από τον Ολυμπιακό, τον εμπιστεύτηκε ακόμα περισσότερο. Οι «ερυθρόλευκοι» το έλεγαν και το εννοούσαν πως πιστεύουν τον Καπίνο και θέλουν αυτός να είναι ο επόμενος βασικός γκολκίπερ του Θρύλου.

Εχει όλο το «πακέτο» που θέλει η διοίκηση του Ολυμπιακού. Είναι νεαρός, έχει ταλέντο, είναι Ελληνας και έχει θράσος. Ο Καπίνο στο ματς της Ελλάδας με το Βέλγιο έδειξε σε όλη την ποδοσφαιρική χώρα ότι είναι το μέλλον του Θρύλου και του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Πραγματοποίησε μία εμφάνιση που θα τη ζήλευε κάθε μεγάλος τερματοφύλακες. Κράτησε όρθια την Ελλάδα και της χάρισε έναν σπουδαίο βαθμό, ενώ αν ήταν λίγο πιο τυχερός θα της είχε χαρίσει και το «διπλό». Ο Καπίνο είναι το μέλλον του Ολυμπιακού, είναι ο άνθρωπος που πρέπει να συνεχίσουν να στηρίξουν όλοι στο Λιμάνι. Ο Σάββας Θεοδωρίδης με τη συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στον «ΓΑΥΡΟ» τα λέει όλα για τις ικανότητές του.

Εκείνο στο οποίο θα ήθελα να σταθώ είναι στην προσωπικότητα που έχει βγάλει ο Καπίνο. Και δεν είναι μόνο το παιχνίδι της Εθνικής, αλλά και το ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο. Το να παίζεις για πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο, με τόσο εχθρική ατμόσφαιρα, να αντιμετωπίζεις με τέτοια ωριμότητα το ματς, αλλά πολύ περισσότερο και την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τη λήξη του, για μένα λέει πολλά. Ο Καπίνο δείχνει έτοιμος να βγει μπροστά, να αναλάβει ρόλους και πρέπει να το κάνει γιατί έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός από Ελληνες που να μιλάνε, να σηκώνουν το βάρος και να μην κρύβονται. Ο Στέφανος δεν κρύφτηκε και εκτός από σπουδαίος τερματοφύλακας δείχνει και έτοιμος γι’ άλλα πράγματα.

ΥΓ.: Στην πρόσληψη του Τάκη Λεμονή δεν έχω αναφερθεί. Προσωπικά μου ξύπνησε φοβερές μνήμες από ματς που έζησα μέσα από το γήπεδο και από άλλη θέση. Γύρισε και μακάρι αυτήν τη φορά να πάρει και το Κύπελλο, που του το χρωστάει η μοίρα…

ΥΓ.2: Αλήθεια, δεν ξέρω πόσοι το έχουν καταλάβει, αλλά αυτό που συμβαίνει με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό είναι κάτι το μοναδικό. Σηκώνει τη μία κούπα μετά την άλλη για πλάκα όταν οι αντίπαλοί του είναι στην ανυπαρξία.

ΥΓ.3: Από την άλλη δεν μπορώ να εξηγήσω τι είναι αυτό που γίνεται με την ομάδα μπάσκετ. Χρόνια τώρα η κατάρα των τραυματισμών χτυπάει αυτό το τμήμα. Τουλάχιστον γλίτωσε τα χειρότερα ο Ματ και στην Πόλη θα είναι σίγουρα παρών!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 27/03/2017)