Η άμυνα του Ολυμπιακού είναι στο επίκεντρο όλες αυτές τις ημέρες. Γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων για το αν η ομάδα μπορεί να βγάλει τον Ιανουάριο με Μποτία, Βιάνα και Ρέτσο. Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, έχει το ρίσκο του όλο αυτό και ειδικά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πρόγραμμα. Από την άλλη μην ξεχνάμε ότι ο Μπέντο από την αρχή της σεζόν είχε ξεκαθαρίσει ότι με τους τρεις παραπάνω και τον Ντα Κόστα είναι ικανοποιημένος. Τι γίνεται, λοιπόν, σε αυτή τη περίπτωση; Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει έναν στόπερ για να καλύψει επί της ουσίας το κενό του Ντα Κόστα που έφυγε για το Κόπα Αφρικα, διότι τον Σιόβα ο Μπέντο δεν θα τον έβαζε έτσι κι αλλιώς.

Στην ομάδα υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν πως πρέπει να έρθει παίκτης. Αν, όμως, είναι να έρθει, θα πρέπει να έρθει τώρα και όχι σε δύο εβδομάδες, όταν θα έχει βγει παραπάνω από το μισό του Γολγοθά. Ο Μπέντο από την πλευρά του δεν δείχνει να «καίγεται». Στις δύο προπονήσεις μετά τις γιορτές είχε τον Δημήτρη Νικολάου από τους Νέους. Για τον πιτσιρικά είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τον νέο Σιόβα. Εχει τα χαρακτηριστικά του 28χρονου αμυντικού. Ο μικρός ακόμα δεν έχει παίξει με την πρώτη ομάδα και αυτήν τη στιγμή, έτσι όπως είναι η κατάσταση, ανοίγει χώρος γι’ αυτόν.

Ο Μπέντο μπορεί να έχει τα στραβά του, αλλά από την άλλη δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι δεν κωλώνει να βάλει τους πιτσιρικάδες. Τον Νικολάου τον έχει ξεχωρίσει και μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να τον δείτε να παίρνει χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο μισό. Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν σημαίνει πως ο Νικολάου είναι έτοιμος να σηκώσει το βάρος της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά από την άλλη κάπως έτσι και αυτά τα παιδιά βρίσκουν έδαφος για να μπουν στην πρώτη ομάδα.

Τόσα χρόνια όλοι φωνάζουμε να παίξουν παιδιά από την Ακαδημία. Τώρα που γίνεται, λοιπόν, θα φανεί και ποιοι πραγματικά το αντέχουν και το ήθελαν στην ουσία. Δεν το έλεγαν απλά για να το λένε. Προσωπικά θα ήθελα έναν στόπερ τύπου Μέλμπεργκ ή Αβραάμ στα καλά του. Αλλά πού να τον βρεις Γενάρη μήνα; Και αν είναι να έρθει στον Ολυμπιακό κανένας Σαντάνα, προτιμώ να δω τον Νικολάου να παίρνει ευκαιρίες. Στο κάτω-κάτω, για να είμαστε σωστοί, όλοι οι πιτσιρικάδες έχουν δείξει ότι μπορούν να σηκώσουν τη φανέλα του Θρύλου. Και ο Ρέτσος, και ο Μανθάτης, και ο Ανδρούτσος έχουν ψυχή, καρδιά και κότσια!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 29/12/2016)