ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στο Βελιγράδι ουσιαστικά τελείωσε την πρόκριση ο Ολυμπιακός και χθες απλά σφράγισε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League. Η δουλειά είχε γίνει στη Σερβία με εκείνη την πειστική εμφάνιση και οι πρωταθλητές Ελλάδας δίκαια βρίσκονται στην αυριανή κλήρωση. Ενα καλοκαίρι εντελώς διαφορετικό με το περσινό και μία ομάδα που δεν μπορεί να συγκριθεί με την περσινή. Σε αυτό όλοι έχουν βάλει το χεράκι τους. Πρώτα απ’ όλα η διοίκηση του Ολυμπιακού, η οποία έκανε σωστό προγραμματισμό και τον υλοποίησε την κατάλληλη στιγμή. Εδωσε στον προπονητή όλα τα εφόδια που χρειαζόταν για να φτιάξει το σύνολο που ήθελε προκειμένου να πάρει την πρόκριση.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του γι’ ακόμα μία φορά αποδεικνύουν όταν αν επενδύσεις στο ποδόσφαιρο, έρχονται οι προκρίσεις και οι επιτυχίες. Αυτό έκανε και η διαφορά φάνηκε στα δύο ματς. Οι μεταγραφές έκαναν τη διαφορά. Μπεν και Εμενίκε «καθάρισαν» στο Βελιγράδι, ενώ χθες ο Καρσελά άνοιξε τον δρόμο. Από κοντά ο εκπληκτικός Οτζίτζα με αρχοντική παρουσία στη μεσαία γραμμή. Και ο Βούκοβιτς στο ντεμπούτο του ήταν πολύ καλός και θα μπορούσε μάλιστα να έχει σκοράρει, αλλά στάθηκε άτυχος. Οι μεταγραφές βοήθησαν τον Ολυμπιακό για να βρεθεί στα πλέι οφ.

Φυσικά δεν θα πρέπει να αφήσουμε έξω από αυτή την επιτυχία και τον Μπέσνικ Χάσι. Ο 46χρονος προπονητής αποδεικνύει ότι έχει κάνει καλή δουλειά στην ομάδα και την έχει ετοιμάσει γι’ αυτήν τη δύσκολη και άχαρη διαδικασία των προκριματικών. Ο μεγάλος στόχος, όμως, της επιστροφής στα αστέρια δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. Μένουν δύο βήματα μέσα στον Αύγουστο για να γυρίσει ο Θρύλος στους ομίλους του Champions League. Τουλάχιστον, όμως, αυτήν τη στιγμή η ομάδα δείχνει πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο, είναι δουλεμένη και αφοσιωμένη σε αυτήν τη διαδικασία. Επίσης δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε ότι χθες ο Ολυμπιακός σιγούρεψε την ευρωπαϊκή του παρουσία, αφού ό,τι και να γίνει στα πλέι οφ, θα παίζει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 03/08/2017)