ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ενας  ποδοσφαιριστής  που πιστεύει πολύ ο Μπέσνικ Χάσι είναι ο Κώστας Φορτούνης. Από τη πρώτη στιγμή που τον συνάντησε του έδειξε πόσο πολύ τον πιστεύει, αλλά και πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα που θέλει να δημιουργήσει. Στο ματς με την Παρτιζάν ο Θεσσαλός χαφ είναι αλήθεια ότι δεν έπιασε τα υψηλά στάνταρ απόδοσης του. Και ο ίδιος περισσότερα ήθελε να κάνει στο γήπεδο. Εχει γίνει… μόδα, όμως, η ισοπέδωση και η αυστηρή κριτική στο πρόσωπο του Φορτούνη, του καλύτερου Ελληνα ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει όλοι αυτοί που βιάζονται να τον στήσουν στον τοίχο να λάβουν σοβαρά υπόψη τους πως το ματς με την Παρτιζάν ήταν το πρώτο του επίσημο.

Είχε χάσει το παιχνίδι στο Βελιγράδι λόγω γαστρεντερίτιδας και μάλιστα την εβδομάδα που προηγήθηκε της ρεβάνς είχε χάσει αρκετές από τις προπονήσεις. Ο οργανισμός του σαφώς και ήταν επηρεασμένος από την γαστρεντερίτιδα. Ακόμα και έτσι, όμως, αυτός ο… κακός Φορτούνης που και πάλι κάποιοι τον στοχοποίησαν έβαλε ένα γκολ στην πρώτη του προσπάθεια. Και δεν είναι μόνο το γκολ, αλλά όλη η κίνηση που έχει κάνει στη συγκεκριμένη φάση και μπαίνει στην περιοχή ως κρυφός φορ. Αυτό ακριβώς δηλαδή που θέλει ο Χάσι από τον «Φόρτου» για να δώσει περισσότερα γκολ στην ομάδα.

Εχει εκτελέσει επίσης με αριστουργηματικό τρόπο το φάουλ στο δεύτερο ημίχρονο που ο Βούκοβιτς έκανε την κεφαλιά και θα μπορούσε εκεί να έχει γίνει το 3-1 και να έχουν τελειώσει τα πάντα. Σε μία βραδιά που δεν ήταν σούπερ έχει ένα γκολ και έχει φτιάξει φάση…  μισό γκολ. Εκείνο που σίγουρα πρέπει να δουλέψει ο Χάσι είναι η συνύπαρξη του με τον Μάριν στην ενδεκάδα. Φάνηκε στη διάρκεια του αγώνα πολλές φορές να βρίσκονται στον ίδιο χώρο, αφού ο Γερμανός έμπαινε προς τα μέσα. Θα χρειαστεί χρόνο για να φανεί η διαφορά του Φορτούνη με τον Χάσι. Το γκολ που βάζει όμως είναι ο ορισμός των όσων ζητάει ο κόουτς από τον Θεσσαλό χαφ.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 04/08/2017)