ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ενα κομμάτι, όχι απλά σοβαρό αλλά τεράστιο, είναι η διαιτησία -το οποίο κι αναδεικνύει δεόντως ο «ΓΑΥΡΟΣ» σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Κι ένα άλλο κομμάτι, επίσης πολύ σοβαρό, είναι η πάρα πολύ κακή συνήθεια της φετινής ομάδας του Ολυμπιακού, να βρίσκεται συνεχώς πίσω στο σκορ και να κυνηγάει τα παιχνίδια της!

Το χθεσινό είναι το 19ο παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις, στο οποίο ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην ίδια θέση: να χάνει 0-1, συνήθως από το ημίχρονο ή κάποιες φορές από τις αρχές του β’ ημιχρόνου και μετά να τρέχει και να μη φτάνει!!! Εντάξει, αν γίνεται κάτι σε 19 παιχνίδια από τα συνολικά 49 που έχεις δώσει σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, σημαίνει ότι έχεις πρόβλημα, ότι έχεις μεγάλο θέμα. Και δυστυχώς είναι κάτι που δεν σταματάει. Κι ας αλλάζουν προπονητές, κι ας αλλάζουν ενδεκάδες.

Το έσωσε 7+3 φορές, έχασε τις 9

Τραγικά γνώριμη φετινή εικόνα: πίσω στο σκορ 0-1 για 11η φορά στο πρωτάθλημα! Αλλες έξι στην Ευρώπη. Κι άλλες δύο στο Κύπελλο! Πόσες φορές μπορεί μία ομάδα να γυρίζει παιχνίδια;

Το έκανε ο Ολυμπιακός πέντε φορές στο πρωτάθλημα (με Ηρακλή έξω και με ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό, Αστέρα, Πλατανιά μέσα), το έκανε μία και στο Κύπελλο (στο Περιστέρι), το έκανε και μία φορά στην Ευρώπη, στην παράταση (μέσα με Αρούκα) -κι άλλες τρεις έσωσε μία ισοπαλία (1-1 στην Αστάνα, στο Χαριλάου και χθες).

Μιλάμε για τα μισά παιχνίδια, και όχι όλα με ανατροπές. Τα άλλα μισά, τα εννιά για την ακρίβεια, τα έχασε ο Ολυμπιακός. Φυσικά τα πιο δύσκολα, τα εκτός έδρας (1-4 σε Μπεσίκτας, 0-2 σε ΑΠΟΕΛ, 0-2 σε ΠΑΟΚ, 0-1 σε Μπερ Σεβά, 0-1 σε ΠΑΟ, 0-1 σε ΑΕΚ, 0-1 σε ΑΕΛ) και δύο δύσκολα εντός έδρας (0-1 από ΑΠΟΕΛ και Πανιώνιο).

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/04/2017)